2020 | Dag 10. Onze eerste Eland onderweg naar de Botnische Golf

Woensdag 23 september 2020.

Helaas was het gisteravond te bewolkt en hebben we het noorderlicht amper gezien. Ook onze buren op de CP die de hele tijd buiten aan het meer hadden gezeten kwamen teleurgesteld terug. Dus maar op tijd naar bed gegaan, we zijn blij dat we eergisteren zo hebben mogen genieten.

Omdat we redelijk vroeg op bed lagen werden we ook vrij vroeg weer wakker, het is net zeven uur geweest als Robert de kachel aanzet en met Stella naar buiten gaat. Niet veel later is ook Jeannette uit bed en al voor half 9 zijn we klaar voor vertrek. We willen vandaag richting de Botnische Golf in de buurt van Luleå. Een ritje van 300 kilometer dus het valt mee. Wel kunnen we zeggen dat we het noordelijkste puntje van onze reis nu echt hebben gehad.

De eerste pakweg 50 kilometer is dezelfde weg terug als we gister heen gedaan hebben. Na een half uurtje rijden schrikt Jeannette ineens op, een Moose!!!! In een open stuk tussen de bossen heeft ze iets gezien. We draaien op de weg en rijden terug. En ja hoor inderdaad I. Het open stuk zien we onze eerste eland staan. We parkeren de mobilhome honderd meter verderop op een parkeerplaats en wandelen terug met de camera in de aanslag. Hij staat er nog, we genieten van onze eerste eland en zien hem even later het bos in verdwijnen. Zo alle 4 doelen van ons verlof zijn nu gehaald, eland, rendier, poolcirkel en noorderlicht.

Niet veel later als we op een voor onze nieuwe weg zitten stoppen we bij Rastplats Suptallen om het chemisch toilet te legen. Daarna gaan we rustig verder. Al snel doemen de kleinere wegen op, van die smallere waarbij we om de kilometer een stuk onverhard hebben. Gelukkig voor ons zijn de rendieren ons vandaag goed gezind, we komen er weer vele tegen. Voor ons op de weg, langs de weg, grote groepen en soms alleen maar twee bij elkaar. Het is rond 12 uur als we parkeren bij Parking Narken, weer zo’n fantastische gratis camper plek langs het water waar we even een stukje wandelen met Stella en genieten van onze lunch.

Als we verder trekken stoppen we nog eenmaal bij Jockfall om de waterval te bekijken. Dan door naar Töre, onze bestemming voor vandaag. Buiten nog vele rendieren is de route, voor ons, al gewoon. Eigenlijk belachelijk om het te zeggen maar we zijn verwend de vorige dagen. Aangekomen bij Töre Camping blijkt de receptie dicht, ook ziet het er verder verlaten uit. We bellen nog naar de nummers die op de deur staan maar we krijgen alleen voicemail. Dan maar op zoek naar iets anders. Jeannette vind nog een camping in Luleå zo’n 50 kilometer verderop. Ja we zoeken vandaag weer eens camping want we willen weer eens goed douchen.

First Camp Luleå is gelukkig wel nog open. We worden vriendelijk welkom geheten en krijgen een mooie plek aan het water met zicht Op de stad. Het kost ons 270 kronen maar dan hebben we ook iets. Als we geparkeerd staan lopen we even rond. De camping is een zeer grote maar wel mooie plek. We zien dat we ook de was kunnen doen dus gaan we nog even terug naar de receptie om een kaart te halen voor de was. Dan is het tijd om lekker rustig in de mobilhome plaats te nemen, te eten en te genieten van de verlichte stad voor ons.