2020 | Dag 2. Inkopen doen in Flensburg

Ondanks dat we allebei goed hebben geslapen waren we toch al om 07:00 uur wakker. Op zich geen probleem want we moeten toch zo’n ruim 400 kilometer afleggen vandaag. Dus toch maar eruit dan. Zodra Robert samen met Stella de mobilhome uitstapt zien ze in het pad erlangs als de reeën staan. Zodra ze Stella zien vluchten ze het bos in. De dag kan slechter beginnen! Na het ontbijt en een bakkie lekkere koffie is het tijd om te vertrekken. We besluiten toch om gewoon over Hamburg te rijden en dat pakt wonderwel goed uit. Geen kilometer file rond de Hanzestad.

Iets ten noorden van Hamburg word er nog getankt alvorens we verder trekken richting Flensburg. Omdat wij als Belgische inwoners in verband met Corona niet mogen verblijven in Denemarken willen we vlak voor de grens nog overnachten. Morgen trekken we dan in een ruk door naar Zweden.

Als we aankomen op CITTI park Flensburg parkeren we onze mobilhome en gaan wat inkopen doen in de supermarkt. Uiteraard de nodige alcoholische versnaperingen daar die in Zweden natuurlijk ietwat duurder zijn. Omdat de camperplaats verder niets om het lijf heeft als een gewone parking hebben we besloten om door te rijden naar Jarplund. We rijden naar Campingplatz Jarplund. We zijn te vroeg want de receptie is weer om 15:00 uur open. Niet veel later installeren we ons op de camping. Het is erg rustig, en als we even verkennen zien we dat de meeste plaatsen leeg staan. Het sanitair op Jarplund is prima, ietwat gedateerd maar schoon en voldoet prima.

Helaas is er in Jarplund ook verder niet veel te beleven maar gelukkig is het weer prima en genieten we van het mooie najaarszonnetje. Na het eten loopt Robert nog een rondje met Stella naar het veldje op de camping. De mist komt al opzetten en het is dus tijd om alles droog binnen te zetten. Na een heerlijke douche hangen we nog wat in de mobilhome voordat we naar bed gaan. Morgen naar Zweden!