2020 | Dag 3. Eindelijk in Zweden

Woensdag 16 September 2020.

Vanochtend al voor 07:00 uur worden we wakker door Stella. We proberen het nog wat te rekken maar dan gaat Robert er om zeven uur toch uit om haar buiten te laten. Niet veel later is Jeannette er ook uit en begint het ochtend ritueel, koffie, ontbijt en wassen. Daarna is het tijd om te vertrekken. Nog even vuil water lozen, toilet legen, de camper schoonvegen en we zijn vertrokken. Op naar Zweden.

Al snel zijn we bij de Deense grens. Waar we van te voren een camping hebben geboekt omdat we bewijs moesten hebben voor een doortocht, blijkt dit allemaal overbodig. Een uiterst vriendelijke douanier staat ons even te woord en we mogen zonder verdere vragen door. De tocht door Denemarken is op de drie grote bruggen na niet bijzonder en we zijn dat ook blij als we de Øresund Bridge over zijn en zelfs zonder gecontroleerd te worden Zweden binnen rijden.

Zoals al gezegd hebben we van te voren onze eerste nacht in Zweden gereserveerd en wel op Barsebäckstrand Camping. Een 20 kilometer van te voren stoppen we nog om te tanken en pakken gelijk een milkshake bij de McDonalds. Het valt direct op dat er van Corona weinig te merken is hier.

We ontwijken de drukte en gaan snel verder richting Barsebäck. Ons verblijf voor vannacht blijkt  een prima kleine camping te zijn aan het strand. Na wat geklungel met de stroom staan we mooi op tijd op onze plek. Na wat rondwandelen gaan we eens bekijken waar we morgen heen zullen trekken. Uiteindelijk komen we er op uit dat we richting Store Mosse Nationalpark gaan en vandaar verder kijken.

Tegen het eind van de middag wanneer de wind aantrekt komen op het strand voor ons ineens allemaal kite surfers in actie. Tijdens het koken genieten we van het schouwspel wat ze vlak voor ons laten zien. ‘S avonds blijft het hard waaien. Tegen de tijd dat we gaan slapen voelen we de mobilhome heen en weer schudden door de wind.