2020 | Dag 4. Lake Vänern

Donderdag 17 September 2020.

Stella had zich beter gedragen als gister. Robert werd als eerste om half 8 wakker, met koude voeten wel te verstaan. De wind was wel gaan liggen maar het was een stuk frisser. Dan maar opstaan en met Stella naar buiten. Eerst de kachel aan voor Jeannette en een lange broek, voor het eerst dit verlof, en een dikke trui. Eenmaal buiten viel het al met al nog wel mee. De korte broek kan straks toch weer aan, allez voor Robert dan.

Zweden Store Mosse Nationalpark Info Hymer Exsis-i 588

Tegen half tien rijden we Barsebäckstrand Camping af. We vertrekken richting noorden langs de kust en trekken daarna het binnenland  in de bossen tegemoet. Rond de middag parkeren we op de Camperplaats bij Store Mosse Nationalpark. We besluiten de wandeling van bijna 5 kilometer te nemen en wandelen door de bossen over een pad waar grotendeels planken liggen om overheen te lopen. Het is een mooie route door een mooi gebied.

Eenmaal terug bij de mobilhome eten we een soepje en dan is het tijd om verder te trekken richting het Vänern meer. Het Vänern meer is het grootste meer van Zweden en het derde grootste van Europa. We hebben daar een mooie CP gevonden langs het meer bij een oude steenhouwerij, Råbäcks Hamn och Stenhuggeri. Tegen half vijf komen we aan, het laatste stuk over onverharde wegen maar we hebben geluk, er is nog plaats. Van een Zweed, een oud motorcrosser die België kende van Lommel waar hij nog de GP had gereden, begrijpen we dat het hier normaal altijd vol staat.

De camperplaats is dan ook een mooie plek, de lokatie is prachtig, pal aan het meer. Je hebt er een droog wc en kan je afval kwijt in vuilnisbakken. Helaas is de steenhouwerij vandaag gesloten maar er schijnen ook rondleidingen gegeven te worden. Even verderop zit nog een klein jachthaventje en je loopt hier zo de bossen in. Een topplek dus.

Als we wat later aan het koken zijn zien we al dat de zonsondergang hier wel eens heel mooi kan zijn. En we krijgen gelijk na de afwas kunnen we heerlijk genieten van een super zonsondergang. Heerlijk om de dag mee af te sluiten. Als we weer in ons huisje zitten word de route voor morgen besproken. We drinken nog iets en dan is het al weer tijd om te gaan slapen.