2022 | Dag 15. Kravica watervallen

Vrijdag 03 juni 2022.

Vanochtend is Jeannette er als eerste uit en gaat met de hondjes naar buiten. Na het ontbijt word alles weer opgeruimd. We gaan het schiereiland Pelješac vandaag weer verlaten. Robert gaat nog even betalen en dan kunnen we op pad.

We kiezen ervoor om vandaag de ferry van Trpanj naar Ploče te nemen in plaats van helemaal terug te rijden naar Ston. Eenmaal als we weer op het vaste land zijn rijden we het binnenland in. Dit gaat niet helemaal zoals het zou moeten want zonder dat we het in de gaten hebben missen we een afslag. Gevolg, we maken een rondje maar pakken dan gelukkig wel de juiste afslag.

Al snel komen we dan bij de grens van Bosnië en Herzegovina en zonder al teveel moeite kunnen we doorrijden. Nog zo’n 30 kilometer verder parkeren we de mobilhome voor de ingang van de Kravica Waterfalls. Als we uitstappen lopen we tegen een muur aan. Het is hier bijna 40 graden Celsius.

Bij de kassa kopen we een kaartje nadat we gevraagd hebben hoe ver het wandelen is. Het is het maar zo’n 400 meter tot de waterval en er is wat schaduw. Gelukkig maar anders was het voor de hondjes geen doen geweest. Eenaal in het park, dalen we de trappen af en horen als snel het vallende water.

Niet veel later zien we ook het eerste water en laten gelijk Stella en Geeske even zwemmen en drinken. Maar dan zien we de echte watervallen van Kravica, wat een schoonheid. Voor de watervallen ligt een meertje en daar langs zit een restaurantje met parasols, Grill Slapovi Kravica. We nemen plaats en genieten van het uitzicht op de watervallen. We bestellen een biertje en cevapi en wandelen daarna langzaam terug naar de camper.

Op de terugweg stoppen we nog even bij een kraampje om wat zaken te kopen. Met honing en sterke drank arriveren we niet veel later bij onze Hymer en gaan we op zoek naar een plaats voor vannacht. We vinden een prima plek naast de rivier Neretva, Autocamp Green Park.

Het is niet erg druk op de camping, als we aankomen worden we hartelijk verwelkomt door een jonge man. Ondanks dat hij nog maar een been heeft geeft hij ons een rondleiding over de camping. We kiezen een plekje aan het water waar de hondjes prima verkoeling kunnen vinden.

Tegen de avond komen er nog verschillende vissers hun geluk testen in de rivier waar bijzonder veel vis in zit. Het is een prima plek, alleen verschieten we toch wel van de prijs van 29 euro.