2020 | Dag 1. Op weg naar Zweden

Maandag 14 September 2020.

Vandaag is het zover, we vertrekken richting Zweden met als doel om rendieren, de eland en het noorderlicht te zien. We hebben lang getwijfeld waar we heen zouden gaan in deze Corona tijden maar het is dus Zweden geworden. Omdat we het weekend nog een logé hebben gehad, namelijk onze Quan, een blindengeleidehond van BGHSG die wij hebben mogen socialiseren betrekken we pas vandaag. We hebben met Johan, het baasje van Q afgesproken om 14:50 op het station van Hasselt. Terwijl Robert de mobilhome parkeert gaat Jeannette op pad met Q naar Johan.

Nadat Jeannette heb beide weer veilig op de trein heeft gezet is het voor ons tijd om echt weg te gaan. We willen morgen via het pontje over de Elbe gaan om zo de files bij Hamburg te omzeilen dus pakken we na het Ruhrgebied de A1 richting Osnabrück. Zo rond half 8 komen we aan bij Camperplaats Familie Arendröwer in Lotte, een prima plek waar we 7 euro betalen voor de plaats inclusief stroom. Daarnaast zijn er buiten de mooie natuur geen voorzieningen. We staan er met 3 mobilhomes en dat is ook wel genoeg. We staan we heerlijk in het bos, je hoort op de achtergrond wel iets van de snelweg maar voor ons is dat geen probleem. Dat vonden ook de ree’tjes die Robert tegenkwam in het bos toen hij was wandelen met Stella.

Na een bord soep met wat brood drinken we nog wat en bekijken we waar we morgen heen zullen gaan. We willen rijden tot vlak voor de grens bij Denemarken omdat we alleen maar rechtstreeks erdoor heen mogen als Belgische inwonenden. Niet veel daarna duiken we het bed in. Morgen weer verder.