2018 | Dag 11. Pretoria – Guesthouse Threebees

Vrijdag 02 februari 2018

Vandaag konden we iets langer blijven liggen. Er staat een verplaatsing op het programma en wel de vlucht met South African Airways van Port Elisabeth naar Johannesburg. Daar vandaan trekken we dan door naar Pretoria, voor ons bezoek bij Cees Hopstaken.

Het uitslapen blijkt geen succes want de werkmannen bij Lemon3 Guesthouse zijn al vroeg bezig. Uiteindelijk zitten we allemaal al voor half negen aan het ontbijt. Na het ontbijt pakken we de auto in, en vertrekken richting Port Elisabeth. Mooie lange wegen door mooie natuur. In de buurt van Port Elisabeth duiken de townships op. Die zien er toch wel wat minder fris uit als we hebben gezien in Knysna.

Op het kleine vliegveld leveren we onze vriend de VW transporter in en stappen op het vliegtuig richting Johannesburg. Na een vlucht van een kleine anderhalf uur met veel turbulentie en een onweersbui op de koop toe, landen we in Johannesburg. Master staat al klaar en brengt ons naar Pretoria. We stoppen als eerste op een bedrijf met allemaal hoogtewerkers, hier zien we Cees, waar onze reis naar Zuid Afrika allemaal mee is begonnen.

Na een korte rondleiding van Cees gaan we ergens iets drinken. Al snel komen de oude verhalen van vroeger naar boven. Super gezellig zoals we al van te voren hadden gehoopt. Ook horen we dat vandaag Marlies de moeder van Cees jarig is. We worden uitgenodigd om ‘s avonds ergens iets te gaan eten.

Omdat we om 19:00 uur moeten gaan eten, besluiten we om kwart over 6 om toch maar eens te vertrekken naar B&B&B Guesthouse om ons op te frissen.

Bij aankomt bij het Threebees Guesthouse vallen onze ogen open van verrassing. Wat een schoonheid is het Guesthouse. Tom en Veerle krijgen de honeymoon suite, Robert en Jeannette een andere schitterende kamer en Johan en Gwennie krijgen een appartement. Alle andere kamers die we hiervoor gehad hebben vallen hierbij in het niet!! Ondertussen breekt er een hevig onweer los, niet te doen hoeveel water er valt, in Kaapstad zouden ze er jaloers op zijn.

Aangekomen bij Crawdaddy zien we de jarige Marlies, ook hier is het weerzien hartelijk. We genieten van het gezelschap en oude herinneringen vliegen over de tafel. Al met al een super geslaagde avond vol met oude herinneringen en verhalen. Dit gaat een leuke week worden!