2018 | Dag 3. Kaapstad

Donderdag 25 januari 2018

Na een voorspoedige vlucht zonder vertraging zijn we geland in Kaapstad. De douane duurde wat langer maar ook daar zijn we door heen geraakt. Eenmaal de koffers opgehaald werden we opgewacht door onze taxi die ons naar onze B&B zou brengen.

Na een rit van een half uurtje langs een township en het stadion zijn we aangekomen bij Sweet Orange Guesthouse. Een mooi oud authentiek huis. We hebben drie mooie kamers op de begane grond, en zo te zien zijn we de enige hier.Onze reisorganisatie heeft het goed met ons voor want er staat een fles witte en een rooie wijn klaar! Heerlijk om te toasten op het begin van ons verlof!

Victoria Road

Onze eerste nacht in Kaapstad zit erop. Na toch wat klachten van andere bed & breakfast bewoners over geluidsoverlast zijn we dus toch maar braaf gaan slapen. Om 08:00 uur de wekker want om 09:00 zou onze auto komen.zou komen, want om 08:15 stonden ze al aan de deur. Een spik splinter nieuwe Volkswagen transporter T6. Eenmaal alles afgehandeld snel naar het ontbijt.

Een super ontbijt. In de gezellige keuken worden we vriendelijk van alles voorzien, eitje, smoothie, yoghurt met fruiten nog veel meer! Eten op dan snel maar eens Zuid Afrikaanse Rand gaan halen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Bij de eerste ATM lukt het niet dan maar naar de volgende waar het met wat horten en stoten toch lukt.

Voorzien van geld gaan we op pad. Aangezien het weer er prima uitziet willen we naar de Tafelberg. Vanaf de B&B gaan we via Victoria Road richting zuiden. Als snel passeren we Clifton Beach, het eerste parelwitte strand met blauwe zee. We kunnende verleiding niet weerstaan, auto aan de kant en de trappen af naar het zand. De eerste kreten van nu heb ik het echte vakantie gevoel volgen nu snel.

Door naar de Tafelberg, Veerle roept al snel dat hij in de wolken zit. Eenmaal daar blijkt dat de wind boven te fel is en de gondel niet gaat. Dan maar een rondje rond Lion’s head en naar Camps Bay om iets te drinken bij het Hard Rock café en te kijken wat we nu gaan doen. We besluiten nog iets te eten bij het Hard Rock café en dan door te gaan naar Boulders Beach en Cape of Good Hope.

Onderweg naar de Pinguïns van Boulders Beach nemen we de Chapmans Peak Drive, een super mooie route langs de ruige kust met parelwitte stranden.

Boulders Beach valt op zich tegen, veel te commercieel geworden. Maar uiteindelijk we de pinguïns gezien en we hadden het niet willen missen!

Door naar Cape of Good Hope. Ook daar weer betalen om het park in te komen. Niks is voor niks hier

In het National park rond Cape of Good Hope komen we voor het eerst in aanraking met wat wildlife. Als eerste een aantal zeehonden op de kaap, en wat anti lopen. Daarna nog een aantal vervelende apen en als slot nog een aantal walvissen. Uhh bij navraag bleken dat toch wat Rocks in de zee te zijn ?, en nee Tom geen rog. Op de terugweg komen we in het park nog meer antilopen en apen tegen, en Johan spot nog een rotsblok, al leek die volgens hem wel heel erg op een Zebra.

Eenmaal terug bij de B&B gaan we snel nog iets eten in de buurt waarnaar we “thuis” er nog ene drinken. Schol!!