2018 | Dag 4. It’s her birthday @Table Mountain

Vrijdag 26 januari 2018

Het begint al te wennen, 08:00 de wekker. Snel eruit wassen en naar het ontbijt want er is er een jarig!! Met zijn vijven zitten we al aan tafel als onze jarige Gwennie binnenkomst. Gelijk wordt het “ Lang zal leven” uit volle borst gezongen 

Dan maakt Stephan zijn entree, waarschIjnlijk de eigenaar, maar zeker een gay. Verder niks op aan te merken het blijkt een toffe gezellige vent. Hij regelt voor ons gelijk de excursie naar Robben eiland en als we vragen waar we een goed verjaardagsmaal kunnen eten is hij ook niet te beroerd om gelijk met veel bombarie te reserveren in een naar zijn zeggen goed visrestaurant, La Perla aan de boulevard.

Gedaan met Stephan en het ontbijt, we zijn hier om iets te zien. Table Mountain schijnt vandaag wel open te zijn, dus ‘there we go!!’ Eenmaal aangekomen bij de kabelbaan die ons naar boven moet vervoeren schrikken we toch wel, een superlange rij en dat alleen voor als je al tickets heb. Snel beslissen we, Robert en Veerle gaan eerst tickets halen en de rest schuift al aan in de rij voor de gondel. Al met al valt de wachttijd nog wel mee, zeker als we eenmaal boven zijn is dat snel vergeten.

Wat een uitzicht!!! Echt een topper, dit hadden we nooit willen missen, boven zien we ook onze eerste Dassies, vergelijk het maar met een uit de kluiten gewassen cavia. Ook zien we nog wat Kolibries. Na een mooie wandeling een drankje en een Magnum dalen we weer af naar beneden.

Op naar Waterfront voor een hapje. We vinden ons plekje bij de Scottish Ale House. Ik twijfel over het bier van de tap gezien de biervaten als pisbak Onze jarige job wil graag vis en Jeannette offert zich op om samen met Gwennie the sea food platte te bestellen.

Na de goede lunch gaan we verder over Waterfront een modern winkel centrum cq promenade aan de haven. In het water zwemmen de zeehondjes vrolijk rond.

Alarm!!! Jeannette moet naar de wc, wel (opzet of niet) heel toevallig precies als we langs Den Anker, een Bels café restaurant, lopen ? Met tegenzin (NOT) gaan we op het terras zitten. Op de bier kaart staan alleen Belse bieren, wat vervelend. Omgerekend 3 euro voor een St Bernardus Abt 12, de Duvel en de Donkere Achel zijn net iets minder

Tijd om terug te gaan naar de B&B voor een douchke want we moeten zo gaan eten. Omdat de jarige wat meer tijd nodig heeft dan de rest genieten we nog even van een pintje en een spelletje uno op het terras.

La Perla

De verjaardag van Gwennie, te voet gaan we naar restaurant La Perla. Een mooi restaurant sjieker als we al gehad hebben. Een goede fles witte wijn uit Stellenbosch gegrilde kreeft voor Veerle en Robert, ravioli met Kreeft voor de jarige en Jeannette, zalm voor den Baai en Tom aan de scampi’s, een echt verjaardags menu!!! Na het dessert van een Limoncello tot de Italiaanse kisses van Gwennie belanden we in de kroeg naast het restaurant.

Gwennie en Johan willen er nog een trakteren, het worden Stella’s, Gin Tonic en een water, totdat Veerle er achter komt dat zij de enige is zonder alcohol. Een extra Gin Tonic is het gevolg.

Ook worden we voor het eerst aangesproken op onze taal een Afrikaanse en een Zwitserse Afrikaanse komen bij ons staan om even Vlaams te praten.

Na een tweede traktatie van de jarige moeten we terug maar de B&B want dit verhaal moet voor 12 uur de deur uit. Morgen staat hopelijk Robben eiland en een duik in de oceaan op het programma.

Welterusten!!