2018 | Dag 5. Robben eiland

Zaterdag 27 januari 2018

De dag begint met een tegenvaller, alle trips naar Robben eiland zijn gecanceld. Om zeker te zijn dat we ons geld terug krijgen gaan we eerst naar de Nelson Mandela Robben eiland gateway om te vragen hoe dit gaat. Gelukkig hoeven we niets te doen en zal dat automatisch gaan. Dan nog maar even over Waterfront. Veerle krijgt al snel dorst en we belanden bij the Scottish Ale House waar we gister ook al zaten.

Tegenvaller nummer twee!! Voor 11:00 wordt er geen alcohol geschonken Dan maar een Cola Zero en water. Gelukkig zitten we er om elf uur nog. Een Mitchel’s Beer Tasting voor Gwennie is het gevolg. Uiteraard gesteund door de mannen met een traditionele Stella!!

Door naar Bo-kaap. Een wijk in Kaapstad met allemaal gekleurde huisjes. Zodra we de wijk binnen rijden blijkt al gauw dat de meerderheid het niet echt ziet zitten om hier rond te wandelen. Er lopen te veel locals. Laten we het daar op houden?

Dan maar verder naar Muizenberg, ook daar zouden fel gekleurde huisjes, maar dan in de vorm van strandhuisjes staan. Wat er ook staat is de inmiddels bekende harde wind. Dus eerst maar snel de Primi binnen voor een lunch.

Na de lunch gaan we richting strand, het is hier echt een surfers paradise. Veel surfers en kite surfers hebben de golven ingenomen. Na een paar honderd meter komen we dan bij de gekleurde strandhuisjes. Toch wel een mooi gezicht op dat witte strand.

Terug in de auto volgen we kust en komen door Kalk Bay. Dat ziet er gezellig uit en we besluiten daar even te stoppen en rond te wandelen.Het blijkt een terechte keuze, het is een leuk dorpje. Dan terug richting Kaapstad, omdat we toch wel meer willen zien, nemen we wat aangegeven routes. Als eerste de Old Boyes Road, een schitterende weg door de bergen. Daarna de Ou Kaapse Road.

Deze laatste brengt ons langs de Cape Point Vineyards. De VW tansporter kent ons al goed genoeg om resoluut rechtsaf te slaan de parking op. Een maal aangekomen worden we verrast door het verschrikkelijke mooie uitzicht over wijngaarden met daar achter de witte stranden met de blauwe zee. Het wijn proeven kan beginnen! Het wijn proeven zorgt ervoor dat het niveau van het tafel gesprek behoorlijk omhoog gaat. Van warme naar koude kant tot een dichte mossel op een kussen?

We nemen Robert er tussen tijd!! Opeens beginnen de dames over Roberts kleding, hij is te vroeg met zijn kleding stijl, die is eigenlijk voor op safari. Zoals iedereen weet spreken kleine kinderen en vrouwen met drank op de waarheid. Wat hier van toepassing is laten we in het midden Aangezien dat Gwennie kan zien of een kind nog jong of wat ouder is aan het feit of het schoenen aan heeft, speelt hier zeker mee!

Terug bij de B&B snel iets anders aandoen (sommige toch) om te gaan eten. Al snel merken we dat het druk is in Kaapstad op een zaterdag avond. We vinden nog een plek bij een Italiaan voor pizza en pasta.

Nu om de avond en onze laatste gehele dag in Kaapstad af te sluiten een wijntje bij ons “thuis” in Sweet Orange Guesthouse met een spelletje yahtzee!!