2018 | Dag 6. Bye bye CapeTown, Welcome Stellenbosch

Zondag 28 januari 2018

Gelijk na het ontbijt kunnen we onze transporter inladen voor het vertrek naar Stellenbosch. Al snel merken we dat ze hier ook files kennen. Gelukkig is Knorhoek maar een 50 kilometer en met wat gospel gezang vliegen de kilometers voorbij. Na een goed uur komen we aan in Gwennie’s paradise? Knorhoek Country Guesthouse. Schitterend gelegen tussen de wijnvelden helemaal vrij in de natuur.

Helaas zijn de kamers nog niet klaar dus besluiten we Knorhoek te ontdekken. Nadat we gereserveerd hebben voor de lunch en het zwembad hebben gevonden, nemen we plaats op het terras voor…. Jawel een wijn tasting, vijf wijnen voor 20 rand (omgerekend 1,5 euro) Jeannette en Gwennie gaan voor de Wine and Fudge pairing.

Man man man, die Gwennie weet wel wat een paradijs is. Iedereen is mee! Na de tasting zakken we af naar Towerbosch het restaurant op Knorhoek Gwennie Guesthouse. Een tafel onder de bomen in een adembenemende omgeving, we zijn echt in het paradijs beland.

Towerbosch, we maken gebruik van het driegangenmenu wat wordt aangeboden. Een salade vooraf, als hoofdgerecht lams en sirlion met gebakken patatten en een toetje, doe hierbij 4 flessen wijn en onze lunch is meer dan geslaagd. Na de lunch terug naar de receptie en inchecken voor de kamers. Ook hier weer een prima kamer.

Dan snel omkleden en voor het eerst deze vakantie naar het zwembad. Dat doet goed. Even heerlijk in het water. Een zwembad voor ons alleen een lekker drankje erbij, echt genieten.Tijd voor een siësta de meeste zijn behoorlijk moe en toe aan een dutje (diegene die iets anders wilde wordt teleurgesteld) voordat we opgehaald worden door de taxi om te gaan eten in Stellenbosch.

Stellenbosch centrum blijkt een echte toeristische trekpleister te zijn. Veel restaurants en cafe’ tjes. Er was gereserveerd voor ons bij het wijnhuis. Een net restaurant waar we snel iets eten. Niemand heeft echt trek na de uitgebreide lunch en wine tasting deze middag.

Na het eten lopen we nog wat rond in het centrum en besluiten toch nog maar een Belse Stella te gaan drinken na al die wijn. Dit mede geholpen door de serveerster die ons geen beter alternatief kon bieden dan de Belse bieren in cafe Steam. Achteraf bleek het café van een Vlaamse Belg te zijn.

Eenmaal terug bij Knorhoek sluiten we af met een drankje op het terras. Morgen staat een fietstocht door de wijn velden op het programma, de weer vooruitzichten zijn prima 39 graden Celsius.