2018 | Dag 7. Wine & Bike

Maandag 29 januari 2018

Om 09:00 staat ons vervoer al klaar om ons richting Asara wine estate te brengen. Vandaag staat onze bike & wine tour op het programma. In de bus zie je iedereen denken waar zijn we aan begonnen. De zon straalt hard in de blauwe lucht, het is al 29 graden en de weersvoorspelling is 39 graden vandaag.

We zijn ruim op tijd en mogen plaats nemen op een pleintje onder de platanen om te acclimatiseren. Speciaal voor Tom, omdat hij wat heimwee heeft naar de lucht van vers gras, wordt het gras afgereden.

Dan ontmoeten we Ri, onze gids vandaag, op het eerste gezicht een jonge gast waarvan we niet hadden verwacht dat dat onze gids zou zijn. Uiteindelijk komt alles goed en zijn we zeer tevreden over Ri, Tom zelfs zo erg dat hij er wel iets voor Shanti in ziet.

De tocht zelf is niet te doen, achteraf gezien hadden we er nooit aan moeten beginnen. De verstrengelende hitte in combinatie met het omhoog fietsen eist al snel zijn tol. Jeannette en Gwennie kiezen er al snel voor om een klimmetje voor een foto links te laten liggen in ruil voor wat schaduw.

Veerle roept eerst nog dat ze vijf jaar jonger is en nog wel eens mag afzien. Niet veel later moet ze toch ook afhaken en duikt ook de schaduw in. De volgende die afhaakt is Robert, maar te voet bereikt hij toch nog het foto punt. Het uitzicht is mooi, maar komt in de verste verte niet overeen met de moeite die koste om daar te komen.

Maar dan moet het ergste nog komen, we draaien om naar de eerste wine tasting, Jeannette die ‘s morgens al niet helemaal lekker was krijgt echt een klop. Eenmaal aangekomen bij Lovane zijn de dames zo bevangen door de hitte dat ze niet eens aan de wine tasting beginnen.

Omdat de tweede wine tasting tussen Lovane en Asara in ligt besluiten we daar toch langs te gaan. Gwennie en Veerle zijn al wat bekomen en zo doen we dus met zijn vijven de wine tasting bij Neethlingshof.

Dan terug naar Asara voor een lunch. Op een mooi terras met een mooi uitzicht genieten we van een pizza of een burger, voordat we aan onze laatste wine tasting beginnen. Asara wine tasting is de minste van de dag. We zijn snel klaar en na afscheid genomen te hebben van Ri vertrekken we terug naar Knorhoek.

Bij Knorhoek aan gekomen blijkt al snel dat ook Johan en Tom het zwaar hebben gehad met het fietsen. Zo erg zelfs dat ze als we in het zwembad liggen Veerle en Robert terug sturen om drinken te gaan halen. Johan probeerde zelfs Gwennie nog een wc bezoek aan te praten om drankjes mee te nemen maar die trapt daar niet in

Na de verfrissende duik in de pool gaat een ieder nog opfrissen en zich klaar maken voor het diner. Morgen weer op pad. Nu gaan we richting Knysna, een kleine 500 km oostwaarts!