2018 | Dag 8. Onderweg naar Knysna

Dinsdag 30 januari 2018

Vandaag staat de wekker iets vroeger 07:30 uur. We hebben een reis van zo’n 475 kilometer voor de boeg. Onze bestemming Knysna. Na het ontbijt betalen we onze openstaande rekening en nemen we afscheid van Knorhoek Gwennie’s Paradijs. We hebben de juiste dag gekozen om de vele kilometers af te leggen. Waar het bij het vertrek alleen nog maar bewolkt is, gaat dat al snel over in regen.

Op naar Knysna, we laten Stellenbosch al snel achter ons en komen bij Strand op de “grote baan” die ons richting George moet brengen 390 kilometer voor de boeg. De omgeving is niet spectaculair, kilometers akkerbouw afgewisseld met af en toe wat vee. Zelden een dorp of andere bezienswaardigheid.

In Rivieronderend stoppen we bij een naft station om te tanken en van chauffeur te wisselen. Johan neemt het over van Robert. Al snel blijkt dat het vanaf dan nog saaier wordt, we moeten om de paar kilometer stoppen voor wegwerkzaamheden. Het is Veerle die als eerste toegeeft aan de vermoeidheid en de ogen sluit, de rest geeft langzaam aan ook toe.

Na Stellendam is het gedaan met de onderbrekingen en weet den Baai ook het gaspedaal te vinden. Waarschijnlijk had hij niet in de gaten dat die bij auto’s waar het stuur links zit, gewoon ook aan de rechterkant zit.

Toch is de slaap bij Veerle niet diep. Zij is het die in de buurt van Albertina, als de akkerbouw weer plaats heeft gemaakt voor wat ruigere omgeving, in de verte de eerste twee olifanten ziet. Het is niet duidelijk of ze vastzitten of loslopen maar toch! Nummer 1 van de Big Five is binnen. Bij Mosselbay komen we weer in de bewoonde wereld en aan de zee. Het is ook hier waar we de grootste Township zien tot nu toe.

Knysna, we zijn er. De Nederlandse B&B eigenaar van Aestas staat ons al op te wachten. Hij is verbaasd als we met 6 uitstappen. Ze hadden 5 volwassen en een kleine Veerle van 1 jaar verwacht.

Guus komt wel wat nors over en knort nog na over het feit dat we met zes zijn. Hij helpt ons wel netjes met de koffers en doet zijn uitleg. De vrouw des huizes komt veel sympatieker over, zij regelt gelijk voor een transfer en het restaurant voor de avond.

Tijd om Knysna te verkennen. We lopen de straat of richting strand daar zouden wat restaurantjes zijn. Het centum zelf is, hoe zullen we het zeggen, iets te West Europees en te commercieel. Niet echt typisch Zuid Afrikaans. We eten iets in een wel typisch Afrikaans restaurant en drinken nog iets aan de haven.

Op de terugweg naar de B&B slaan we nog iets te drinken in voor vanavond. Terug bij Aestas komen we tot de ontdekking dat we nog tickets voor U2 kunnen bestellen. We kiezen voor Berlijn en dan begint het. Een ieder moet nog een account aanmaken op ticketmaster.de

Bij Robert en Tom gaat het vrij soepel, Gwennie en Johan hebben meer moeite. Uiteindelijk lukt het ons alledrie om de kaarten te bestellen. Zowel Johan als Robert krijgen al snel de bevestigings mail. Bij Tom komt deze helaas niet. Wat blijkt Tom heeft een verkeerd e-mail adres op gegeven een andere Tom de Kort is nu even heel blij.

Na een telefoontje naar ticketmaster komt alles toch nog goed, we kunnen gaan genieten van ons diner bij Sirocco Bij Scirocco staat voor het eerst struisvogel op de kaart. Iets waar Veerle al dagen naar uitkijkt. Het blijkt een schot in de roos of zoals ze zelf zegt; alsof er een engeltje op mijn tong piest?

Dan zo maar terug naar Aestas voor een gezellige afsluiter na een rustige dag