2020 | Dag 12. Högakustenbron

Vrijdag 25 september 2020.

Ohh wat hebben we heerlijk geslapen. Het was muisstil op onze plek.om zeven uur was Robert als eerste er uit. Helaas geen rendieren of een eland rond de camper maar allez, die hebben we gister al mogen zien dus we hebben niks te klagen. We schieten langzaam in gang en rond half negen vertrekken we al, weer richting de kust met een tussenstop bij het Björnlandets Nationalpark . De hele route is toch weer zo’n 400 kilometer.

Als we een maal onderweg zijn is het weer goed kijken of we nog ergens een eland zien. We hebben er dit verlof pas een gezien en dat zouden we graag anders zien. De kilometers trekken voorbij maar het blijft bij een eenzaam rendier. Normaal zijn ze altijd met meerdere maar nu zien we enkel deze ene. Het is eigenlijk een beetje gênant om te zeggen maar we schenken er bijna geen aandacht meer aan. We rijden geen kilometer langzamer laat staan dat we nog foto’s maken. Rendieren zijn we al zo gewoon.

Tegen het middag uur stuurt Google ons weer een onverharde weg op, het is nog 25 kilometer tot Björnlandets Nationalpark dus dat wordt weer hobbelen. Gelukkig is het weer ons goedgezind, het is weer droog en het zonnetje doet goed zijn werk. Na toch wel een half uur rijden komen we op de parking van het park. We doen de wandelschoenen aan en lopen richting het informatiebord. Het park ligt rondom een meer en we kiezen er voor om een route van 3,7 kilometer te nemen die rond het meer loopt. Men geeft aan dat het een route is van 2,5 a 3 uur. Dat zal toch wel een beetje overdreven zijn, denken we.

De route begint prachtig, over allemaal planken die men heeft aangelegd boven de moerassige ondergrond. Stella vind het prima en banjert lekker door het water langs ons mee. Binnen no time hebben we de eerste kilometer afgelegd, wat nu 2 a 3 uur. Totdat we aan de andere kant van het meer komen. Dan begint het pad in eens omhoog te lopen, het wordt zwaarder en ons tempo gaat behoorlijk omlaag. We stoppen een paar keer om even bij te komen en beginnen in te zien dat het toch wat langer gaan duren dan we in het begin dachten, neem daarbij dat we niet 3,7 maar bijna 4,7 wandelen. Als we later bij de mobilhome aankomen hebben we er toch ruim anderhalf uur opzitten. Maar eerlijk is eerlijk, we zij vermoeid maar het was zeker de moeite waard.

We eten nog iets en gaan dan verder we hebben nog 170 kilometer voor de boeg richting de Höga Kusten. Eerst weer een 20 kilometer offroad en dan de rest over 80 km wegen. Onderweg als we nog op zoek zij naar een locatie om het toilet te legen komen we nog terecht bij een Fjall Raven outlet winkel. We stoppen even om te kijken maar gaan zonder iets te kopen weer buiten. Verder op zoek naar een service plek. Deze vinden we zo’n veertig kilometer voor onze bestemming bij Skuleberget Rastplats. We legen het toilet en rijden door naar de Högakustenbron. Dit is de grootste hangbrug van Zweden en ligt in het Hoga Kusten gebied. We vinden een CP bij het Hotell Höga Kusten, een gewone parkeerplek met een mooi uitzicht op de brug.

We maken wat foto’s van de Brug bij zonsondergang en eten wat. De avond word dan weer gevuld met wat spelletjes en op tijd naar bed. Morgen willen we richting Hamra park.