2021 | Op Stap in België

Belgie | Jansen-Arts | ROUTE 51 | Nederland

Maandag 12 mei 2021.

We gaan weer op stap, dit keer weer eens wat langer dan een weekend. Robert heeft vrij vanaf Hemelvaart tot en met het Pinksterweekend dus het is de bedoeling dat we dus ruim 10 dagen op pad gaan. Helaas is het door alle Covid-19 maatregelen nog niet mogelijk om de grens over te gaan dus we hebben besloten om maar eens een rondje België te gaan doen.

Onze eerste bestemming zal in de Ardennen zijn waar we woensdagvond al hopen te arriveren. Daarna richting zuiden en dan de grens volgen richting de kust. In het pinksterweekend willen we dan naar Antwerpen omdat Tom en Veerle daar dat weekend ook verblijven.

Ook staat er nog een bezoek aan Zizo camper techniek in Dordrecht op de planning. Daar willen we gaan kijken wat de mogelijkheden zijn om onze schotel te laten vervangen door zonnepanelen met een omvormer. TV kijken doen we tegenwoordig toch door te streamen via een chromecast dus heeft de schotel voor ons geen nut meer.

Uiteraard zullen we onze trip weer delen via deze website maar ook via Instagram en Polarsteps.

Woensdag 12 mei 2021.

Vandaag vertrekken we. Op de huwelijks verjaardag van Opa en Oma die vandaag 56 jaar getrouwd zijn gaan we op pad. Omdat Robert nog moest werken en een afspraak bij de huisarts heeft vertrekken we pas aan het eind van de middag. Na nog wat inpakken, een bezoek aan het 56 jarig bruidspaar, vertrekken we rond 16:00 uur richting Blegny-mine. We hopen daar nog plaats te hebben om vanavond te kunnen overnachten.

Het is ongeveer 17:15 als we de cp bij Blegny-Mine oprijden. Er is nog plaats, echter de rij waar de stroom palen staan is helemaal vol. Voor ons geen probleem en we installeren ons op de parking. Als we eenmaal goed staan is het tijd om wat te gaan verkennen. We sluiten de mobilhome af en gaan op pad.

 

Belgie Lommel Vertrek Hymer Exsis-i 588
Belgie Blegny Mine Camperplaats Hymer Exsis-i 588
Belgie Blegny Mine Overzicht Camperplaats Hymer Exsis-i 588.

Camper plaats Blegny-Mine ligt op de site van de oude kolenmijn welke sinds juli 2012 erkend is als wereldpatrimonium door de Unesco. Er is een museum en verschillende eet en drink gelegenheden die nu met Covid-19 helaas niet open zijn. Wij maken een wandeling rond de steenberg en nemen de 204 trappen naar boven. Daar hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving.

Terug bij de mobilhome maken we een soepje warm als avondmaal. We doen de afwas, lezen wat en gaan nog een rondje met Stella. Na een lekker biertje zit deze eerste dag erop. Morgen verder de Ardennen in.

Belgie Blegny Mine Terril Overzicht Hymer Exsis-I 588

Donderdag 13 mei 2021.

Het is rond zes uur als Stella begint te zeuren. Robert, die het niet vertrouwd omdat ze gisteravond ook al niets had gedaan tijdens het uitlaten, gaat er dus maar uit om haar uit te laten. Gelukkig maar want Stella moest toch wel heel nodig plassen. Eenmaal terug in de mobilhome duiken we nog het bed in om nog wat te slapen.

Rond 08:00 uur zijn we dan toch wakker. De eerste campers zijn al vertrokken onder een heerlijk zonnetje. We staan dus maar op zien het drukker en drukker worden op camper plaats Blegny-Mine. Mobilhomes vertrekken, campers en dagjes mensen komen aan. Het is een drukte van jewelste.

Belgie Battice Delhaize Hymer Exsis-i 588
Belgie Signal-de-Botrange Hymer Exsis-i 588
Belgie Poupehan Camping le Prahay Hymer Exsis-i 588

Omdat we brood waren vergeten blijft het ontbijt bij een kop thee en twee plakjes peperkoek. Voor ons nu even genoeg maar weten dus wel dat we snel boodschappen moeten gaan doen. Omdat het weer zo goed is besluiten we eerst maar een wandeling te gaan maken. We doen de wandelschoenen aan en gaan op zoek naar een leuke route.

Jeannette heeft net nieuwe schoenen dus we besluiten de ronde van 4 kilometer te pakken. Al snel hebben we in de gaten dat dit toch iets langer zal worden. Na een mooie wandeling en ruim 7 kilometer verder men we weer terug op de CP. Tijd om in te pakken. Nog voordat we van de plek weg zijn krijgen we al de vraag of we vertrekken. De nieuwe gasten staan al klaar.

We legen het chemisch toilet en de vuil water tank, vullen schoon water en gaan dan op pad ons doel van vandaag. Als we onderweg in Battice langs een Delhaize rijden stoppen we eerst nog even om wat boodschappen te doen, Ook doen we onderweg nog even de parking bij Lac de la Gileppe aan, Omdat het er niet normaal druk is rijden we snel door.

Tegen half een rijden we de parking op bij Signal de Botrange. Het is inderdaad niks meer dan een parking, en omdat het regent doet het maar troosteloos aan. In de uiterste hoek vinden we nog een plaatsje en besluiten toch maar even yt E verkennen. De locatie is prima en leuk om te wandelen als het droog is maar nu is het niks voor ons, We pakken nog wel even ons eerste terrasje na de lockdown maar besluiten om te kijken of er nog plaats is op de camping in Robertville.

Belgie Signal-de-Botrange Overzicht Hymer Exsis-i 588

Camping la Plage kennen we nog van een aantal weken terug toen we daar met de Baai hebben gestaan. WIk e bellen eerst naar Arnoud de eigenaar en die geeft aan dat er voor ons nog wel een crisis plek is. Binnen een half uur zijn we op locatie en installeren we ons op de camping. Het weer werkt helaas niet mee en we vermaken ons dan maar de rest van de dag in de mobilhome met spelletjes en wat lezen.

Vrijdag 14 mei 2021.

Stella is vannacht gelukkig rustig gebleven. Het is toch al weer na achten als Robert eruit gaat het bestelde brood op te halen en een rondje met ons meisje te doen. We doen lekker rustig aan met het ontbijt en lezen rustig wat in de mobilhome. Het weer is echter best oké en tegen 10 uur besluiten we dat het tijd is voor een wandeling.

We trekken de wandelschoenen aan en gaan op pad, in maart hebben we hier ook al een mooie wandeling gemaakt en ons doel is om ongeveer hetzelfde te doen. Een rondje van zo’n 10 kilometer. Het eerste stuk loodst ons langs het Lac de Robertville tot aan de stuwdam. Deze staat momenteel in de steigers waarschijnlijk voor onderhoud. bij de stuwdam lopen we het bos in richting Chateau de Reinhardstein.

Belgie Robertville Camping la Plage Hymer Exsis-I 588.jpg
Belgie Lac de Robertville Schildpad Hymer Exsis-i 588

Aangekomen bij het kasteel nemen we plaats op het terras, na een koffie is het tijd voor een biertje, een lokaal bier genoemd naar het Chateau. Als we verder lopen komen we langs de waterval en steken we de rivier over terug naar de stuwdam. We stoppen bij Chalet du Barrage omdat we in de verte donkere wolken aan zien komen. We nemen plaats onder een parasol en als we net wat te eten hebben besteld en een lokaal biertje begint het te regenen.

Na een fikse bui klaart het weer op, we vervolgen onze tocht langs het meer onder een heerlijk zonnetje. Terug bij Camping la Plage halen we de tafel en stoelen uit de garage en genieten van het zonnetje. Aan het eind van de middag nemen we allebei een heerlijk douche en halen de skottelbraai boven om wat te BBQ’en. Dit is niks te vroeg want in het begin van de avond begint het weer te regenen.

Belgie Chateau de Reinhardstein Hymer Exsis-i 588
Belgie Gue La Warche Hymer Exsis-i 588

In de mobilhome zetten we de TV maar weer eens aan en kijken naar de nieuwe film op Netflix Ferry over Ferry Bouman de hoofdrol speler uit het eerste seizoen van Undercover. Na de film lezen we nog iets en duiken dan maar weer ons bed in. Morgen gaan we verder richting Poupehan.

Zaterdag 15 mei 2021.

Het heeft behoorlijk geregend vannacht. De camperplek is behoorlijk drassig als we wakker worden. Omdat we vandaag verder gaan toch wel even spannend hoe het zal gaan met vertrekken. In maart met sneeuw was het ook wel gelukt maar oke. Na het ochtendritueel van Stella uitlaten, brood halen en ontbijten, wordt ook nog snel het chemisch toilet geleegd, Jeannette gaan afrekenen en we kunnen vertrekken.

Omdat het overal superdruk is omdat iedereen een verlengd weekend heeft met hemelvaart hebben we gereserveerd bij Camping le Prahay in Poupehan, we zijn daar eerder dit jaar al eens geweest op de gratis CP maar nu gaan we dus naar de camping, we hebben die de vorige keer bezocht maar hij was toen nog gesloten.

We besluiten vandaag de toeristische route te volgen omdat we tijd genoeg hebben. De route is prachtig over smalle wegen met schitterende vergezichten in de Ardennen. Helaas is er een Tilff een opbreking en mogen voertuigen langer dan 6 meter niet door. Het kost ons een omleiding van wat kilometer maar niet getreurd we vinden onze route weer en gaan verder alsof er niet is gebeurd.

Belgie Rochefort Hymer Exsis-i 588
Belgie Poupehan Camping La Prahay Hymer Exsis-i 588

Onderweg stoppen we bij een grote supermarkt voor wat boodschappen en rijden dan verder naar de Camperplaats in Rochefort om onze lunch te nuttigen, de sushi die we hebben gekocht, De camperplaats is een prima plek zeker omdat deze gratis is en vlakbij het centrum. Wij maken daar verder dan de lunch geen gebruik van en gaan verder richting Poupehan.

Tegen half drie arriveren we bij Le Prahay, Na drie plekken toegewezen te krijgen hebben we eindelijk een plek die vrij is. we installeren ons en gaan op verkenning. De camping blijkt volzet te zijn en het is een drukte alsof er geen Covid-19 is. Wij drinken wat op het terras en verblijven daarna bij de mobilhome, Het terras is gereserveerd voor mensen die eten hebben besteld.

Zondag 16 mei 2021.

Op de verjaardag van Johan en Jule zitten wij nog in Poupehan. Al vroeg is het druk op de camping met mensen die vandaag na terug naar huis vertrekken. Voor hen zit de vakantie erop, wij zitten pas aan het begin, we hebben nog ruim een week. Onder het genot van iedereen te zien opruimen genieten wij nog van het ontbijt. Niet veel later maken we ons klaar voor onze wandeling van de dag.

Het is zo rond half 11 als we op stap gaan voor een rondje langs de Semois. We hebben een wandeling gevonden van zo’n 11 kilometer en omdat de weer app’s vanmiddag allemaal regen voorspellen vertrekken we dus maar op tijd. Vanaf de camping naar het startpunt van de route is het een kleine kilometer. Eenmaal bij de start gekomen zien we echter nergens de route aangegeven.

Belgie Poupehan Overzicht Hymer Exsis-i 588

Dan maar op pad zonder bewegwijzering. Wel staat als eerste de Pic du Midi aangegeven, die volgen we dan maar. het is gelijk steil omhoog dus warm zijn we binnen enkele ogenblikken. Aangekomen bij Pic du Midi hebben we een prachtig uitzicht over Poupehan. We drinken iets en rusten even voordat we verder gaan richting Chaire à Prêcher. En eerlijk is eerlijk het uitzicht hier is vele malen mooier dan daarvoor.

Op goed geluk vervolgen we de route zoals wij denken dat hij moet zijn en komen inderdaad aan bij de brug over de semois in Frahan. Vlak voor de brug stoppen we nog voor een drankje en soepje bij La Passerelle. Dan is het verder terug richting La Prahay. Buiten wat lichte druppels komen we droog aan. Wel net op tijd, want als we net hebben plaatsgenomen op het terras van de camping barst de regen los.

Omdat Jeannette al een paar dagen zin heeft in frietjes vragen we of we die kunnen bestellen, helaas is dat net als gister niet mogelijk en koken we zelf weer iets in de mobilhome. We spelen nog een spelletje op de verder bijna lege camping en daan dan naar bed.

Belgie Poupehan Semois Camperplaats Hymer Exsis-i 588
Belgie Poupehan Stella Hymer Exsis-i 588
Belgie Frahan La Passelle Hymer Exsis-i 588

Maandag 17 mei 2021.

De camping was al eigenlijk helemaal verlaten, zo’n kleine 10 campers, caravans staan er nog. Hoog tijd voor ons om dus ook te vertrekken. Na het ontbijt pakken we rustig alles in, legen alles en vullen weer bij en vertrekken dan richting Nismes voor een bezoek aan Fondry des Chiens.

We besluiten de GPS te volgen wat resulteert in een tocht over Frans grondgebied. Omdat we toch nergens stoppen zal het wel mogen zeker?Iets meer dan een uur later parkeren we op de camperplaats Parking Nismes I. Als we willen gaan betalen zien we dat de betaalzuil buiten gebruik is. Omdat de uitbater, het bureau du tourisme in de buurt is gaan we even vragen hoe dat zit. We krijgen een gratis ticket dus dat is ook weer opgelost.

Dan maar op verkenning, Jeannette heeft gezien dat er achter een kasteeltje een mooi park zou zijn, Jardin d’O. Samen met Stella lopen we door het park. Het blijkt inderdaad een leuk park te zijn met veel water. Na een mooie wandeling en nog wat sightseeing in het dorp gaan we terug naar de mobilhome voor de lunch.

Belgie Nismes Camperplaats Hymer Exsis-i 588
Belgie Nismes Jardin d'O Hymer Exsis-i 588

Na de lunch trekken we onze wandelschoenen aan en vertrekken we richting Fondry des Chiens. Het is behoorlijk wat klimmen maar na een kleine 2 kilometer komen we aan. Eerlijk is eerlijk, we vinden het best indrukwekkend, We bekijken de diepe kloven en wandelen de route 1 door de omgeving. Als we terug naar de mobilhome stappen worden we nog getrakteerd op een fikse regenbui.

Nat maar voldaan stappen we de camper binnen. Omdat het nog steeds regent en we nog steeds geen frituur hebben gezien, besluiten we verder te trekken richting Chimay. Een maal in Chimay nemen we onze intrek op de Camping Communal de Chimay. We hadden begrepen dat de camping 1 euro duurder zou zijn dan de CP maar met meer faciliteiten, Keuze snel gemaakt dus op de camping, welke ook nagenoeg leeg is.

Als we zijn geïnstalleerd, trekken we nog naar het centrum, helaas voor Jeannette komen we niet verder dan een paar Chimay biertjes want een frituur zien we niet, Dan maar weer zelf koken. Gelukkig klaart het weer wat op en zien we geregeld de zon doorkomen. We kijken wat TV en dan is het alweer tijd om naar bed te gaan. Morgen richting de zee.

Belgie Nismes Fondry des Chiens 2 Hymer Exsis-i 588

Dinsdag 18 mei 2021.

Na een rustige nacht, niet verwonderlijk want we zijn bijna de enige op de camping, staan we zoals bijna elke dag rond 8:00 uur op. Althans Robert, Jeannette heeft vandaag wat meer moeite. Omdat de camping toch wel een troosteloze indruk achterlaat besluiten we toch maar verder te trekken. Volgens de weergoden wordt het aan de kust mooi weer. We maken nog wel even gebruik van het sanitair om te douchen maar vertrekken dan al snel richting de zee.

Het eerste gedeelte van vandaag gaat heerlijk over lange rechte wegen, echter als we in de buurt van Bergen komen worden we door de GPS de snelweg opgestuurd. Als snel veranderen we van gedachten over de bestemming en besluiten we toch even langs de abdij van Westvleteren te rijden. We zijn er al wel eens eerder geweest maar het vooruitzicht van een lekkere lunch bij In de Vrede met een Westvleteren biertje staat ons toch wel aan.

Belgie Westvleteren In de Vrede Hymer Exsis-i 588

Op de parking is plek zat en we nemen dan ook snel plaats op het terras. We bestellen een Westvleteren en een bier bordje en genieten van het zonnetje. Meer hoeft het voor ons niet te zijn. Als we klaar zijn lopen we nog even door de winkel om wat biertjes mee te nemen en dan vertrekken we weer richting Westende aan de zee.

Zo’n 45 minuten later parkeren we op Camperpark Westende. Een mooi aangelegde camperplaats niet al te ver van het strand. Nadat we de camperplek hebben verkend en even lekker buiten in het zonnetje hebben gezeten is het tijd om richting de zee te gaan. We wandelen door Westende naar het strand. Stella is bijna niet meer te houden en rent heerlijk door de golven de zee in. Als ze is uitgeraasd is het tijd om naar de boulevard te gaan.

Belgie Camperpark Westende Hymer Exsis-i 588
Belgie Westende Stella Zee Hymer Exsis-i 588

Helaas is het door Covid-19 ook hier wel wat rustiger als gewoonlijk. Veel is nog dicht maar we vinden toch een leuk strandtentje waar we heerlijk uit de wind wat kunnen drinken. Aan het eind van de middag gaan we toch weer op zoek naar een frituur. Na veel zoeken zien we toch iets waar ze friet verkopen, althans daar moet het voor door gaan. Toch een beetje teleurgesteld dat we nog geen echte Belse friet te hebben gehad wandelen we terug richting de cp.

Onderweg doen we nog wat boodschappen en als we bij onze mobilhome aankomen spelen we nog wat rummicub, Voor we het doorhebben is het alweer donker en duiken we ons bed in.

Woensdag 19 mei 2021.

Het heeft de hele nacht geregend, althans zo leek het, telkens als we wakker waren hoorden we de druppels op het dak van de camper tikken. Als Robert dan rond acht uur er toch uitgaat om met Stella naar buiten te gaan is het eigenlijk nagenoeg droog. Even later als ons hondje eten heeft gehad en Robert naar de bakker gaat is de regen toch voor even vertrokken.

We ontbijten met een lekkere bak koffie, een koffiekoek en een stukje stokbrood, Niet veel daarna is het tijd om op te ruimen. Ondanks dat camperpark Westende een prima cp is hebben we toch besloten door te rijden richting Blankenberge.We willen deze week nog even langs bij Zizo campertechniek in Dordrecht dus hoe dichter we daarbij zijn des te minder lang hoeven we in Nederland te verblijven. Ook al hebben we 48 uur voordat we bij terugkomst in quarantaine moeten willen we de tijd toch beperken.

Als we om half twaalf bij camperpark Blankenberge aankomen is er nog plaats genoeg. Het weer speelt hier waarschijnlijk ook een rol in want het regent behoorlijk. We kiezen een leuke plek uit en wachten toch maar even in de mobilhome tot het droger wordt. Dan is het tijd om bij de naastgelegen Delhaize boodschappen te doen. Niet veel daarna als alles is ingeladen wordt het tijd om richting het strand te gaan.

Belgie Blankenberge Panorama Hymer Exsis-i 588

Vanaf de cp is het maar een paar honderd meter en we lopen op het strand. Stella is in haar element we laten haar even lekker zwemmen en gaan dan richting boulevard. Het zonnetje komt zelfs nog even door en we genieten op een terras. Aan het eind van de middag wandelen we terug naar de camperplaats tijd om het eten klaar te maken.

Na nog een spelletje is de dag alweer om. Ze voorspellen morgen goed weer aan de kust dus we blijven nog een dag.

Donderdag 20 mei 2021.

Als we wakker worden schijnt de zon al heerlijk. We besluiten dus ook maar om het ontbijt buiten te doen. Lekker op ons gemak komen we de ochtend door. Helaas komt dan ook de bewolking opzetten en wordt het frisjes. Dat hadden we niet afgesproken toch?

Dan maar de stoelen en tafel naar binnen. Wat warmere kleren aan en dan maar richting de het strand. Onderweg pakken we eerst nog een geocache mee, laten we Stella weer even uitrazen in de zee en wandelen dan richting de boulevard. Het is er best frisjes en we zoeken dan ook maar snel naar een terras waar we uit de wind kunnen zitten en iets eten.

Belgie Camperpark Blankenberge Ontbijt Hymer Exsis-i 588

Bij The New Bristol bestellen we wat te drinken en te eten. Jeannette een plat du jour, met tongrolletjes en Robert gaat voor de mosselen. Het smaakt prima en na een uurtje lopen we verder naar het eind van de boulevard. We stoppen nog even bij Bistro-Resto Paravang om iets te drinken en wandelen dan rustig terug naar de camperplaats.

We besluiten de rest van de dag lekker rustig aan te doen. We halen bij de supermarkt nog twee pizza’s voor op de skottelbraai deze avond en vermaken ons met wat lezen en een spelletje. Helaas is de dag toch niet zo mooi geworden als verwacht. Alhoewel, de ochtend was prima.

Vrijdag 21 mei 2021.

Vandaag op tijd eruit, we vertrekken uit Blankenberge en willen even op bezoek bij Zizo campertechniek in Dordrecht om een afspraak te maken voor zonnepanelen en wat andere zaken die aan de mobilhome moeten gebeuren. Robert is er als eerste uit om eerst met Stella een rondje te doen en daarna naar de winkel voor brood. Jeannette moet de haren nog wassen dus neemt eerst nog een douche.

Het is tegen half 10 als we camperpark Blankenberge afrijden richting noorden. We besluiten via de Liefkenshoektunnel te rijden en de tol van €4,95 voor lief te nemen. Dat is in ieder geval beter dan aanschuiven op de ring bij Antwerpen. Rond de middag arriveren we dan in Dordrecht.

 

Nederland Dordrecht Zizo Campertechniek Logo Hymer Exsis-i 588

We krijgen zoals altijd een terdege uitleg en er wordt even gekeken wat de mogelijkheden zijn. De mobilhome wordt binnen gereden om wat zaken na te kijken en na het alvast maken van een afspraak voor het plaatsen van de zonnepanelen vertrekken we weer. Op richting België weer. Om toch nog wat te kunnen zien pakken we de route door Zeeland, das tenslotte leuker dan alleen maar snelweg.

Langs het Brielse meer stoppen we even bij een frituur om een frietje te pakken, we hebben ondertussen al wel honger gekregen. Als Stella moet plassen wordt de uitbaatster kwaad en geeft duidelijk aan dat dat niet de bedoeling is, alsof die hond daar iets van begrijpt. Als het nu pal voor de deur was konden we het nog begrijpen, maar het was toch nog wel 20 meter verder op een grasveldje.

Nederland Middelharnis Stella Hymer Exsis-i 588
Nederland Middelharnis Haven Stella Hymer Exsis-i 588
Nederland Middelharnis Haven Hymer Exsis-i 588

De friet eten we op in de camper, het waait als een dolle vandaag dus zitten we lekker beschut. Niet veel later gaan we weer verder. Omdat het al wat later op de middag is, besluiten we eens te gaan kijken op camperplaats jachthaven Middelharnis. We zijn daar in 2018 al eens eerder geweest en dat was ons goed bevallen.

Gelukkig zijn er nog een viertal plekken vrij, dus kunnen we gerust zijn als we een andere camperaar voor ons de cp op zien rijden. Als we parkeren horen we dan een behoorlijke klap, de camperaar voor ons is achteruit tegen de mobilhome achter hem geknald.

Wijzelf gaan dan maar even op stap richting het centrum, we kopen wat lekkers en gaan dan terug naar de camperplaats. De avond wordt gevuld met wat filmpjes kijken van De Mazzel en de Uitjes op Youtube.

Zaterdag 22 mei 2021.

Het was een rumoerige nacht, als eerste worden we om half 4 wakker doordat men vuurwerk aan het afsteken was. Verder heeft het de hele tijd flink gewaaid en geregend. Het is al tien uur geweest als het eindelijk droger wordt.

Rond de middag vertrekken we dan richting Antwerpen, Tom en Veerle zitten dit weekend daar op een boot en we gaan ze dus opzoeken, Via Campercontact hebben we een mooie camping gevonden op linkeroever dus dat is ons doel voor vandaag en morgen.

Belgie Antwerpen City Camping Ingang Hymer Exsis-i 588
Belgie Antwerpen City Camping Hymer Exsis-i 588

De bedoeling is dat we lekker binnendoor rijden door Zeeland omdat we toch pas om 16:00 uur kunnen inchecken. Via de Zeelandbrug en de toltunnel naar Terneuzen rijden we via Hulst naar Antwerpen waar we alsnog een uur te vroeg arriveren. Gelukkig voor ons is er al iemand op de receptie en kunnen we toch binnen.

Als we ons hebben geïnstalleerd blijkt City Camping Antwerp toch wel erg leuke city camping, is het tijd om richting het centrum te gaan. Tom een Veerle hebben al aangegeven dat ze richting de voetgangers tunnel komen dus gaan we die kant op. Als de door de tunnel aan de andere kant zijn stoppen we bij het eerste de beste terras om wat te drinken en bij te kletsen.

Belgie Antwerpen City Camping Hoofdgebouw Hymer Exsis-i 588
Belgie Antwerpen Jachthaven Hymer Exsis-i 588

Na twee drankjes gaan we verder, we lopen richting de grote markt en zien donkere wolken aankomen. We besluiten snel iets te zoeken voor het eten zodat we warm en droog kunnen zitten. Op het terras van La Torre vinden we nog een goed plekje en bestellen daar ons eten.

Tegen de tijd dat het droog is vertrekken we verder richting de grote markt. Bij cafe Den Engel vinden we nog een tafeltje en bestellen we nog iets te drinken. Om tien uur wanneer de terrassen moeten sluiten nemen we afscheid van Tom en Veerle en wandelen we door de voetgangers tunnel terug naar de CP.

Helaas stapt onze Stella in iets scherps op de terugweg en haalt heel haar poot open. Morgen even kijken hoe het gaat.

Zondag 23 mei 2021.

Als we wakker worden zien we dat Stella toch nog behoorlijk last heeft van de diepe snee in haar poot. We proberen het wat schoon te maken en te onsmetten maar besluiten toch om vndaag dan toch maar een dagje eerder naar huis te gaan. Het is niet verantwoord om met haar nog te gaan wandelen.

Tijdens het uitlaten zien we Tom en Veerle al aankomen, we hadden afgesproken dat ze bij ons zouden ontbijten. Heerlijke broodjes en koffie koeken worden naar binnen gewerkt wanneer Tom met een goed idee komt. We zitten niet al te ver weg van het spookstadje Doel, is het niks om daar eerst langs te gaan voordat we naar huis gaan.

Belgie Doel Camper Hymer Exsis-i 588

We zijn het al snel eens en nadat we het ontbijt binnen hebben ruimen we alles in en servicen we nog bij de saniplaats op City Camping Antwerp voordat we vertrekken riching Doel. Na een rit van zo’n 25 kilometer en een oponthoudt bij de toegangspoort rijden we het spookstadje binnen.

Eigenlijk is het heel onwezelijk, al die verlaten huizen. Zo nu en dan zien we dan een bewoond pand maar voor 90% is alles verlaten en gebaricadeerd. Wel vinden we cafe waarachter we op het terras een heerlijke Duvel kunnen drinken. Het zonnetje schijnt vandaag dus het is genieten. Alhoewel het een raar idee is dat we hier in zo’n spookstad op een terras zitten.

Belgie Doel Kerk Hymer Exsis-i 588
Belgie Doel Terras Hymer Exsis-i 588
Belgie Doel Molen Hymer Exsis-i 588

Langs de dijk zien we nog een terras bij de molen. Dit is wel een stuk toeristischer maar ok, we nemen uiteraard weer plaats en bestellen wat snacks en wat te drinken. Als alles naar binnen is gewerkt is het tijd om terug te gaan naar de mobilhome. Stella is daar nog en die willen we niet te lang alleen laten.

Dan is het tijd terug naar huis te gaan, rond 15:00 uur rijden we dan ook weer de Kolonie binnen. We hebben genoten van België. Jammer dat het zo moest eindigen met ons Stella maar ok, de gezondheid van haar gaat voor ons boven nog een dagje weg met de camper.