2020 | Dag 13. Rondje Zweden.se

Zaterdag 26 september 2020.

Het is tegen half acht als Robert er uit gaat en met Stella gaat wandelen. Jeannette ligt nog heerlijk te slapen. Buiten is het miezerig, het uitzicht op de Högakustenbron is ook niet meer zo mooi als tijdens de zonsondergang gisteravond. Als we ietwat later aan het ontbijt zitten en Jeannette, de weervrouw, aangeeft dat de regen voor de hele dag gaat zijn herzien we onze plannen om naar Hamra national Park te gaan. De iPad en de wegenkaart worden er bij gepakt en we besluiten om van het slechte weer gebruik te maken om flink wat kilometers zuidelijk te maken.

We kiezen voor een camping langs het meer ten zuiden van Falun, al met al bijna 400 kilometer. We besluiten de E4 langs de kust te nemen, niet de mooiste weg maar het schiet wel op. Tegen 10  uur vertrekken we, de kilometers vliegen voorbij en voor we het weten is het alweer lunchtijd. We vinden weer een prima parking langs de weg. Na het eten nog even met Stella eruit en hup weer verder! Met nog een kleine honderd kilometer te gaan herinnert Robert zich ineens de website: Rondje Zweden. Een site van Nederlandse camping eigenaren in Zweden. Jeannette als navigator gaat gelijk zoeken en ja hoor, niet ver van waar we nu rijden is een camping. Hup planning weer omgegooid en op weg naar Falkudden camping in By Kyrkby.

We worden vriendelijk welkom geheten op de camping. We krijgen een mooi plekje toegewezen, althans we mochten zelf kiezen, en parkeren onze mobilhome. We komen even bij van de lange rit en gaan dan nog even wandelen met Stella en de camping verder verkennen. Robert neemt voor het eten nog even een douche en dan is het alweer donker. Tijd voor een spelletje in de camper. Hopen dat we morgen weer beter weer hebben.