2020 | Not one shall be forgotten

Roberts moeder ligt nog steeds in een verzorging / revalidatie centrum in Arnhem dus we besluiten om weer die kant op te gaan. Tijdens een van de vorige bezoeken is hij onderlangs bij Oosterbeek een camping tegen gekomen, die overigens niet op Campercontact staat, dus die willen we gaan bezoeken. Voor de zekerheid hebben we maar gereserveerd voor zaterdag op zondag.

Vrijdag 21 Augustus 2020.

Het is tegen vier uur als Robert thuis is van zijn werk, Jeannette heeft de mobilhome al beladen dus rond half 5 vertrekken we uit Lommel richting Niftrik. Ons eerste doel is Jachthaven ZRMV de Batavier een camperplaats die pal tegenover de fabriek van de broertjes van Jeannette gelegen is.

Omstreeks 18:00 uur rijden we dan ook de parking op bij de jachthaven. We krijgen van de vriendelijke havenmeester een mooi plekje op het beton langs de haven, met zicht op de fabriek. Als we zijn gesetteld gaan we met Stella op pad naar het naast gelegen Loonse waard. Als we daar door het hek lopen zien we een bord met een waarschuwing voor blauwalg. Gelukkig hangt dat bord er altijd, maar is er nu van blauwalg geen sprake. Stella kan gewoon even zwemmen.

We lopen even een rondje en gaan dan terug naar de CP waar we plaats nemen op het terras van het restaurant. We bestellen een Aldersbacher Kloster Weisse Hel en genieten van het lekkere weer en het uitzicht. Na een uurtje is het tijd om te gaan eten dus lopen we terug naar de mobilhome. We hebben nog wat koude schotel die vlug naar binnen is gewerkt. Na het eten gaan we nog een keer met Stella naar de Loonse waard waar we een mooie zonsondergang zien.

Voor de mobilhome drinken we nog wat en tegen een uur of elf duiken we het bed in. Morgen weer een dag en dan trekken we verder richting Arnhem.

Zaterdag 22 Augustus 2020.

Het is half acht als we wakker worden. Het is redelijk weer en als we Stella hebben uitgelaten gaan we ontbijten buiten achter de mobilhome met uitzicht over de haven. Omdat we vanmiddag pas om 13:00 hebben afgesproken bij de moeder van Robert hebben we alle tijd. Robert neemt nog een douche en tegen elf uur word alles opgeruimd om te vertrekken.

Het is al half twaalf als we de camperplaats afrijden onderweg naar Arnhem. In Oosterbeek stoppen we weer op de parking om kibbeling te kopen bij de visboer die daar staat en gezouten pistache nootjes bij de Notenwinkel. Na de lunch is het alweer kwart voor een en kunnen we verder naar Arnhem.

Na het bezoek aan de moeder van Robert, vertrekken we richting Oosterbeeks Rijnoever. Een leuke camping aan de Rijn, die door de eigenaar zelf omschreven word als rommelig maar niet smerig. Wij houden wel van rommelige campings, een waar niet alles in hokjes is verdeeld dus dat komt prima uit. We parkeren de camper, installeren ons en drinken iets lekkers onder de luifel.

Even later maken we een wandeling over de camping. Als eerste stoppen we bij het haventje aan de Rijn, natuurlijk moet ons Stella het water uitproberen en al snel is het goedgekeurd. We stappen verder richting het sanitair gebouw en ook dat ziet er prima uit. Dan maar naar de bar om iets te drinken te bestellen, helaas maar ook begrijpelijk mag Stella niet binnen omdat ze nat is dus nemen we buiten plaats op het terras onder een opgespannen doek, maar goed ook want even later begint het iets te regenen.

Als de regen gedaan is lopen we richting de Oude Kerk in Oosterbeek. De kerk die een bijzondere rol heeft gespeeld in de tweede wereldoorlog tijdens Market Garden. Als we bij de kerk komen merk je aan alles dat dit toch wel een bijzondere plek is, zeker als je het monument “Not one shall be forgotten” ziet staan. We maken wat foto’s en wandelen terug richting Oosterbeeks Rijnoever. Donkere wolken komen er al weer aan.

Eenmaal terug drinken we er nog een op het terras, Stella word meegenomen door wat kinderen die met haar willen wandelen en mag dus opnieuw weer even in de Rijn duiken. Tegen een uur of zeven gaan we terug naar de mobilhome om wat te eten te maken. We krijgen langs ons nog campergenoten en genieten van de vele vuurkorven die mensen hebben gehuurd op de camping. Ja, je kan hier een vuurkorf huren en dan gewoon een vuurtje maken op je plek.

Zondag 23 Augustus 2020.

Als we wakker worden van de kinderen die aan het spelen zijn op camping zien we dat het pas 8 uur is. Robert laat Stella uit en we drinken een bakje koffie onder de luifel. Langzaam komen ook de overige mensen uit hun caravan of tent. Nadat we bij het ontbijt een lekker eitje hebben gegeten is het tijd om op te ruimen. Er komen in de verte als weer donkere wolken aan dus alles word ingeruimd.

Als Robert de afwas gaat doen neemt Jeannette nog een lekker douche. We wandelen nog een stukje over de camping langs de Rijn en dan is het alweer tijd om bij de moeder van Robert langs te gaan en daarna richting huis.