2020 | Fort Everdingen met 6Only

Vrijdag 14 Augustus 2020.

Zodra Robert thuis is van zijn werk en Jeannette terug is van de notaris is het de hoogste tijd om te vertrekken. In principe zouden we met de mannen dit weekend naar de Vuelta in Utrecht gaan kijken, maar zoals bekend heeft Corona anders beslist. Omdat we natuurlijk toch al de plannen hadden gaan we maar weer eens weg met 6Only, en wel richting Fort Everdingen.

Wij zijn daar eind juli ook al geweest en het beviel ons daar prima, het word warm en de Lek is dichtbij, als we dit voorleggen aan de rest, samen met het feit van een Brouwerij Duits & Lauret op de locatie aanwezig is, heeft niemand bezwaar.

Tegen 18:00 uur parkeren we de twee mobilhomes naast elkaar op onze plek. De deuren naar elkaar toe zodat we een mooi “binnenpleintje” hebben. Nadat we zijn geïnstalleerd, en een korte verkenning hebben gemaakt over het Fort is het tijd om te gaan eten. De skottelbraai’s worden opgesteld en even later zitten we heerijk te eten met een welverdiende frisse pint erbij. Het is tenslotte meer dan 30 graden vandaag.

Zaterdag 15 Augustus 2020.

Door de warmte van de afgelopen dagen is het in de mobilhome’s ook behoorlijk warm. Het is daarom dat iedereen eigenlijk best vroeg wakker is. Na een lekkere bak koffie is het tijd om aan het ontbijt te beginnen. Zoals het al jaren traditie is, neemt Tom plaats achter de skottel om eieren met spek te bakken.

Na het onbijt gaan de de eerste douchen, Tom en Robert nemen de afwas op hun, en Johan moet de mobilhome nog even op hogere blokken zetten, de taken zijn prima verdeeld. Als zowel Veerle als Gwennie gedoucht zijn is de afwas ook klaar. Gelukkig gaat opdat moment de bar open en bestellen we maar eens een eerste biertje uit de brouwerij. Johan die net wilde gaan douchen komt er dan toch ook maar snel bij zitten. Even later gevolgd door Jeannette die wel eerst is gaan douchen.

Het blijft dus niet bij een biertje want Jeannette wilt er ook nog een, uiteraard zijn de mannen niet te beroerd om er nog ene mee te drinken. Hierna word het toch echt tijd om richting onze plek terug te gaan waar Gwennie en Veerle al lekker in het zonnetje van een Gin Tonic zitten te genieten.

In de middag trekken we met Stella naar de Lek, het is nog steeds heerlijk weer en ook het water blijkt prima te doen. De mannen nemen samen met Stella een heerlijke duik. Als we een beetje zijn opgefrist voor zover mogelijk, wandelen we verder door de uiterwaarden richting het dorp Everdingen. Bij de lokale supermarkt is een klein terras gecreëerd waar we iets drinken voordat we langs de dijk terug gaan naar het Fort.

Terug bij de camperplaats nemen we een tafel en proeven nog wat biertjes van Duits & Lauret. We verplaatsen een paar keer om beter in de schaduw te zitten en tegen half 6 gaan we terug naar de mobilhomes. Tijd om iets te eten te maken. Als we gegeten hebben barst het los, binnen no time staat er zeker 5cm water voor de camper. Gelukkig trekt het vrij snel weg zodat we in de avond nog onder de luifel kunnen genieten van de afkoeling.

Zondag 16 Augustus 2020.

De regen van gisteravond heeft goed gedaan, in de mobilhome was het een stuk koeler waardoor iedereen toch wel beter heeft geslapen. Na het vaste ochtend ritueel pakken we alles in en gaan terug richting Belgie. Vanmiddag hebben we een verassing feestje voor Maarten en Iene die afgelopen zijn verloofd op Mallorca.