2020 | Op bezoek bij Lazy

Donderdag 26 november 2020.

Het is rond 15:00 uur als we vertrekken uit Lommel. We willen dit weekend op bezoek bij Lazy. Lazy is een blindengeleidehond die wij als pup hebben mogen socialiseren. Ze was onze tweede labrador pup van de Blindengeleidehondenschool Genk (BGHSG). Ze is al een aantal jaar aan het werk bij Karin en met haar hebben we dan ook afgesproken zaterdag. Omndat we er dan maar een leuk weekend van willen maken vertrekken we vandaag al en gaan we richting de Westhoek.

Ons doel vandaag is Bornem, dan zijn we al een eindje op pad en kunnen we rustig aan doen. We rijden over de grote weg aangezien het rond deze tijd van het jaar al vrij vroeg donker begint te worden. Als we Antwerpen passeren merken we op dat er totaal geen file is, uiteraard heeft dat te maken met de corona maar toch, het is wel eens fijn om zo door te rijden. Het is toch al weer tegen half 5 als we in de buurt van Bornem komen. We willen overnachten op de CP Parking Sinte-Marie een gratis plaats dicht bij de schelde.

Als we aankomen zien we nog een Mobilhome staan, ook een Hymer en ongeveer dezelfde indeling als die van ons. We parkeren ons huisje er mooi langs en gaan dan snel even met de hondjes op pad nu het nog licht is. We wandelen langs de Schelde en gaan op zoek naar een frituur om wat eten te halen. Na het eten laten we de hondjes nog eens uit en dan is het al weer tijd om te gaan slapen.

Vrijdag 27 november 2020.

Robert is er al om 07:00 uur uit, hij moet vandaag nog werken. Na het uitlaten van de hondjes gaat hij aan de slag terwijl Jeannette nog lekker in bed ligt. We willen vandaag nog wel richting Menen maar ok we hebben de hele dag nog voor ons. Alhoewel Jeannette heeft nog een Teams afspraak met Suus om half 3, en dan willen wel op een camperplaats staan.Het is tegen half 11 als we, nadat we nog een rondje met de hondjes hebben gedaan vertrekken. We willen binnendoor rijden dus even kijken hoe de route moet worden.

Ons eerste tussenpunt is Aalst, daarna door richting Zottegem en dan via Oudenaarde naar Menen. Rond 13:00 komen we aan bij Kampeerwagenterrein Menen. Hier blijkt dat deze CP werkt via AanUit.net, wij kennen het niet maar de app is snel gedownload en niet veel later kunnen we binnen. De plek heeft 4 plaatsen en we zijn momenteel de tweede mobilhome. Zo snel te zien kunnen we hier aan de stroom, water en toilet lozen, en ook weer water bijvullen. Dit alles voor de prijs van 15 euro. Zodra we zijn geïnstalleerd gaan we even met de hondjes op stap, Robert moet nog wat doen voor het werk en Jeannette heeft tenslotte zo een meeting met Suus.

Alhoewel Robert al redelijk snel is met zijn werk tegen 16:00 uur duurt het toch tot bijna half 7 voordat de teams meeting van de dames is gedaan. Robert is ondertussen op de fiets al even naar het centrum gefietst om nog wat te drinken te halen, en vertrekt niet lang daarna ook maar richting Domino’s voor het avondeten. Eenmaal terug met de pizza’s is Jeannette klaar en kunnen we eten, daarna wandelen we nog een rondje door Menen met de hondjes voordat we gaan slapen.

Zaterdag 28 november 2020.

Het is rond half 9 als Jeannette als eerste wakker word van Thoby die onder haar ligt in zijn bench in de garage. Dan gaan we er maar gelijk uit. De hondjes worden uitgelaten en we beginnen aan het ontbijt. We willen op tijd vertrekken want we willen nog wat zaken bezoeken voordat we naar Lichtervelde gaan. Dan nog vlug even wat geocaches zoeken in de buurt en we zijn vertrokken. Doel nummer 1 is de Menenpoort in Ieper.

Foto’s maken van de hondjes bij de Menenpoort dat is wat we willen, helaas kunnen we nergens parkeren, mede door de markt in het centrum. Het blijft dus bij een foto met een deel van de camper voor de poort. Dan door naar Zonnebeke waar we als eerste stoppen bij het Memorial Museum Passchendaele 1917. Het museum is dan wel dicht maar we zoeken op het mooie terrein wat caches en moeten dan abrupt terug naar de mobilhome omdat Jeannette haar GSM kwijt is. Gelukkig ligt hij nog in de Hymer dus we kunnen met een gerust hart verder.

Tyne Cot onze volgende bestemming, het is maar een paar kilometer rijden, hier kunnen we wel gewoon op met de hondjes. Ook hier zijn we, net als overigens de Menenpoort en Passchendaele al eerder geweest met 6Only. Maar ook hier geld weer dat het toch indrukwekkend blijft. Eenmaal terug bij onze Hymer rijden we verder, een laatste stop bij CP Roeselare, een plek aan de haven waar we lunchen en dan richting Lichtervelde. Jeannette heeft van te voren al bekeken hoe we op de CP moeten komen en dat is maar goed ook.

We parkeren op kampeerautoplaats Tweelindenstraat en wandelen dan met de hondjes richting Karin en Lazy. Daar aangekomen staan ze al buiten te wachten maar dat is niet gerekend op het presentje wat we hebben meegenomen. Filip de vriend van Karin gaat even terug naar binnen om het weg te zetten en dan kunnen we op pad in Lichtervelde. We wandelen toch wel ruim twee uur voordat we terug zijn bij het appartement van Filip en Karin. Omdat we zijn uitgenodigd om wat mee te eten gaan we mee naar binnen. We kletsen gezellig nog wat en na het eten vertrekken we rond 19:00 uur terug naar de camperplaats.

Omdat de hondjes zijn uitgeteld verblijven we lekker in de mobilhome, kijken wat op youtube en testen de nieuwe Chromecast uit. Niet veel later gaan we ook na een mooie dag naar bed.

Zondag 29 november 2020.

Robert is als eerste wakker, als de hondjes zijn uitgelaten en de kachel opgestookt wandelt hij het centrum in op zoek naar een bakker. Een lekker noten rozijnen brood en wat koffie koeken later is het tijd om verder te gaan. We willen vandaag nog langs de Leeuw van Vlaanderen bij Waterloo. We hebben de leeuw al vaak zien staan vanaf de autostrade maar zijn er helaas nog niet eerder geweest.

Jammer maar helaas, als we om half twaalf toekomen is het zo mistig dat we de leeuw niet eens zien staan van de grond. We besluiten dan maar door te rijden en het bezoek te goed te houden voor een volgende keer. Rond 13:00 uur komen we dan weer aan in Lommel. We zijn weer thuis na een mooi weekend.