2021 | Dag 01. Blegny-Mine

Woensdag 12 mei 2021.

Vandaag vertrekken we. Op de huwelijks verjaardag van Opa en Oma die vandaag 56 jaar getrouwd zijn gaan we op pad. Omdat Robert nog moest werken en een afspraak bij de huisarts heeft vertrekken we pas aan het eind van de middag. Na nog wat inpakken, een bezoek aan het 56 jarig bruidspaar, vertrekken we rond 16:00 uur richting Blegny-mine. We hopen daar nog plaats te hebben om vanavond te kunnen overnachten.

Het is ongeveer 17:15 als we de cp bij Blegny-Mine oprijden. Er is nog plaats, echter de rij waar de stroom palen staan is helemaal vol. Voor ons geen probleem en we installeren ons op de parking. Als we eenmaal goed staan is het tijd om wat te gaan verkennen. We sluiten de mobilhome af en gaan op pad.

Camper plaats Blegny-Mine ligt op de site van de oude kolenmijn welke sinds juli 2012 erkend is als wereldpatrimonium door de Unesco. Er is een museum en verschillende eet en drink gelegenheden die nu met Covid-19 helaas niet open zijn. Wij maken een wandeling rond de steenberg en nemen de 204 trappen naar boven. Daar hebben we een schitterend uitzicht over de omgeving.

Terug bij de mobilhome maken we een soepje warm als avondmaal. We doen de afwas, lezen wat en gaan nog een rondje met Stella. Na een lekker biertje zit deze eerste dag erop. Morgen verder de Ardennen in.