2021 | Dag 02. Terug in Robertville

Donderdag 13 mei 2021.

Het is rond zes uur als Stella begint te zeuren. Robert, die het niet vertrouwd omdat ze gisteravond ook al niets had gedaan tijdens het uitlaten, gaat er dus maar uit om haar uit te laten. Gelukkig maar want Stella moest toch wel heel nodig plassen. Eenmaal terug in de mobilhome duiken we nog het bed in om nog wat te slapen.

Rond 08:00 uur zijn we dan toch wakker. De eerste campers zijn al vertrokken onder een heerlijk zonnetje. We staan dus maar op zien het drukker en drukker worden op camper plaats Blegny-Mine. Mobilhomes vertrekken, campers en dagjes mensen komen aan. Het is een drukte van jewelste.

Omdat we brood waren vergeten blijft het ontbijt bij een kop thee en twee plakjes peperkoek. Voor ons nu even genoeg maar weten dus wel dat we snel boodschappen moeten gaan doen. Omdat het weer zo goed is besluiten we eerst maar een wandeling te gaan maken. We doen de wandelschoenen aan en gaan op zoek naar een leuke route.

Jeannette heeft net nieuwe schoenen dus we besluiten de ronde van 4 kilometer te pakken. Al snel hebben we in de gaten dat dit toch iets langer zal worden. Na een mooie wandeling en ruim 7 kilometer verder men we weer terug op de CP. Tijd om in te pakken. Nog voordat we van de plek weg zijn krijgen we al de vraag of we vertrekken. De nieuwe gasten staan al klaar.

We legen het chemisch toilet en de vuil water tank, vullen schoon water en gaan dan op pad ons doel van vandaag. Als we onderweg in Battice langs een Delhaize rijden stoppen we eerst nog even om wat boodschappen te doen, Ook doen we onderweg nog even de parking bij Lac de la Gileppe aan, Omdat het er niet normaal druk is rijden we snel door.

Tegen half een rijden we de parking op bij Signal de Botrange. Het is inderdaad niks meer dan een parking, en omdat het regent doet het maar troosteloos aan. In de uiterste hoek vinden we nog een plaatsje en besluiten toch maar even yt E verkennen. De locatie is prima en leuk om te wandelen als het droog is maar nu is het niks voor ons, We pakken nog wel even ons eerste terrasje na de lockdown maar besluiten om te kijken of er nog plaats is op de camping in Robertville.

Camping la Plage kennen we nog van een aantal weken terug toen we daar met de Baai hebben gestaan. WIk e bellen eerst naar Arnoud de eigenaar en die geeft aan dat er voor ons nog wel een crisis plek is. Binnen een half uur zijn we op locatie en installeren we ons op de camping. Het weer werkt helaas niet mee en we vermaken ons dan maar de rest van de dag in de mobilhome met spelletjes en wat lezen.