2021 | Dag 12. Via Doel terug naar huis

Zondag 23 mei 2021.

Als we wakker worden zien we dat Stella toch nog behoorlijk last heeft van de diepe snee in haar poot. We proberen het wat schoon te maken en te onsmetten maar besluiten toch om vndaag dan toch maar een dagje eerder naar huis te gaan. Het is niet verantwoord om met haar nog te gaan wandelen.

Tijdens het uitlaten zien we Tom en Veerle al aankomen, we hadden afgesproken dat ze bij ons zouden ontbijten. Heerlijke broodjes en koffie koeken worden naar binnen gewerkt wanneer Tom met een goed idee komt. We zitten niet al te ver weg van het spookstadje Doel, is het niks om daar eerst langs te gaan voordat we naar huis gaan.

We zijn het al snel eens en nadat we het ontbijt binnen hebben ruimen we alles in en servicen we nog bij de saniplaats op City Camping Antwerp voordat we vertrekken riching Doel. Na een rit van zo’n 25 kilometer en een oponthoudt bij de toegangspoort rijden we het spookstadje binnen.

Eigenlijk is het heel onwezelijk, al die verlaten huizen. Zo nu en dan zien we dan een bewoond pand maar voor 90% is alles verlaten en gebaricadeerd. Wel vinden we cafe waarachter we op het terras een heerlijke Duvel kunnen drinken. Het zonnetje schijnt vandaag dus het is genieten. Alhoewel het een raar idee is dat we hier in zo’n spookstad op een terras zitten.

Langs de dijk zien we nog een terras bij de molen. Dit is wel een stuk toeristischer maar ok, we nemen uiteraard weer plaats en bestellen wat snacks en wat te drinken. Als alles naar binnen is gewerkt is het tijd om terug te gaan naar de mobilhome. Stella is daar nog en die willen we niet te lang alleen laten.

Dan is het tijd terug naar huis te gaan, rond 15:00 uur rijden we dan ook weer de Kolonie binnen. We hebben genoten van België. Jammer dat het zo moest eindigen met ons Stella maar ok, de gezondheid van haar gaat voor ons boven nog een dagje weg met de camper.