2021 | Dag 20. Amelingshausen

Donderdag 9 september 2021

Vandaag vroeg uit de veren. Voor half acht moeten we inchecken voor de boot van Kristiansand naar Hirtshals. Dan gaan we Noorwegen echt verlaten. We ontbijten nog even, lozen nog wat grijs water en dan op naar Fjord Line.

Vanaf de camperplaats is het maar een 15 minuten rijden en we zijn dus ook ruim op tijd. Er liggen twee boten klaar, de Color line en de onze, het is dus even kijken in welke rij we moeten aanschuiven. Onze COVID pas word gecheckt en we mogen naar lijn 6. 

Het is nog een half uurtje wachten voordat we mogen we inschepen. Omdat we de lounge met ontbijt hebben gereserveerd gaan we eerst op zoek. We vinden aan de voorkant van de boot onze ruimte en mogen na controle van onze tickets naar binnen.

We zien dat het ontbijt al klaar staat dus we beginnen gelijk terwijl de boot al vertrekt. Het ontbijt is prima en we genieten tijdens het eten van het uitzicht. Als we op volle zee zijn word de snelheid opgevoerd tot een maximum van zo’n 37 knopen, 67,5 km/u omgerekend. 

Bij de tax free shop worden nog wat inkopen gedaan en dan komen we prima op tijd aan in Hirtshals. Binnen no time zijn we de boot af en rijden we het vaste land van Denemarken op. Het vizier staat richting huis dus we maken flink wat kilometers. Tom en Veerle moeten zaterdagochtend de mobilhome terug inleveren dus willen we morgenmiddag toch wel thuis zijn.

Met uitzondering van een lunch op de parking in Denemarken, wat vertraging bij Hamburg wat standaard is, verloopt de reis prima en schiet het goed op. We besluiten tussen Hamburg en Hannover te overnachten en het is rond 19:00 uur als we parkeren op een cp bij Amelinghausen

Gelijk gaan we op pad om iets te eten en drinken, na zo’n dag rijden zijn we er wel aan toe. We hebben vlak voor de cp bij camping Lopautal een biergarten gezien dus eerst daar maar een kijken. Dat bleek een goede keuze. Een supergezellig ingericht terras met sfeervolle verlichting doet ons besluiten daar maar plaats te nemen. 

Gelukkig voor ons kunnen we daar ook eten bestellen dus dat komt helemaal in orde. Als we heerlijk hebben gegeten en nog wat na borrelen komen we in contact met een Belg die al jaren daar in de buurt woont. We buurten gezellig wat met hem en zijn vrouw. Ook de eigenaar komt er nog even bij en trakteert ons op een snaps. We drinken nog iets en gaan dan terug naar de mobilhome.