2021 | Dag 19. Trollpikken

Woensdag 8 september 2021

Als we wakker worden is het mistig op de camping. Het gras is behoorlijk nat maar de temperatuur is prima. Het beloofd een mooie dag te worden. Na het ontbijt en het douchen is het tijd om te vertrekken. Robert en Jeannette gaan eerst nog even de sleutel van de stroompunten, die niet werkten, inleveren en dan op pad.

Ons eerste doel is Trollpikken. Het is zo’n 25 kilometer rijden tot we aankomen op de parking. Ook hier kunnen we weer betalen met de EasyPark app, deze is toch wel een aanrader als je in Noorwegen bent. Ook een kastje van de bank om je creditcard te valideren bleek voor ons geen overbodige luxe.

Eenmaal geparkeerd doen we de wandelschoenen aan en gaan op pad naar de Trollpikken. Het is zo’n 2 kilometer wandelen. Het begint over een redelijk steil omhoog lopend pad waar de hondjes genoeg aandacht krijgen van de koeien die er rondlopen. Na de eerste kilometer moeten we door een hek en word de route wat ruiger.

Langzaam komen we hoger en hoger, klauterend over rotsen, en houten paden. Het uitzicht word mooier en mooier. Als we eenmaal boven zijn bij de Trollpikken is het even kijken hoe we de beste foto’s kunnen nemen. Boven op de rots komen blijkt toch te moeilijk voor ons. We genieten van het uitzicht en wandelen daarna terug richting de campers.

Ondertussen laat het zonnetje zich volop zien. Op de parking bij de mobilhomes lunchen we en rusten we wat uit van de wandeling. Daarna is het tijd om richting Kristiansand te rijden. Onze laatste stop in Noorwegen. Morgenvroeg hebben we de boot naar Hirtshals.

We maken gebruik van de nieuwe CP die prima voldoet. Alles werk naar behoren en we staan prima. Even snel wat boodschappen doen en dan richting centrum voor wat te eten. De wandeling richting centrum is zo’n 3 kilometer. We vinden, na wat zoeken, een Sisha bar waar we ook kunnen eten op het terras.

Na een heerlijke maaltijd en wat biertjes wandelen langs het haventje terug naar de camperplaats. Het weer is nog goed dus we drinken buiten nog iets. Uiteraard word er ook nog even gekeken naar de wedstrijd Wit-Rusland – België voordat het tijd is om te gaan slapen. Morgenvroeg op tijd eruit om de boot te halen.