2022 | Dag 01. Gooik

Donderdag 15 september 2022.

Toch nog een dag eerder vertrokken. Ondanks dat Robert morgen nog moet werken vertrekken we vandaag al. Morgen is een thuiswerkdag en zoals al eerder uitgevonden gaat dat ook prima vanuit de mobilhome. Zodra hij thuis is pakken we de laatste spullen in en gaan we op weg.

Ondanks dat Queen Elisabeth is overleden en dat er na de begrafenis maandag 7 dagen van nationale rouw is afgekondigd gaan we toch gewoon richting Groot-Brittannië. We hebben even getwijfeld maar we zien wel wat het gaat worden.

Het is iets voor half zes als we de poort uitrijden, uitgezwaaid door Romy & Alexander. de reis gaat voorspoedig en buiten een kleine file op de ring van Brussel hebben we bijna geen oponthoud. Als we dan de file bij Groot Bijgaarden hebben gehad en de snelweg verlaten rijden we de laatste 15 kilometer binnendoor richting Gooik.

Een aantal kilometer voor onze eindbestemming zien we ineens een plaats Schepdaal. Bij Robert doet dat een belletje rinkelen en ja hoor het blijkt de woonplaats van Remco Evenepoel, de kersverse winnaar van de Vuelta. Het is rond half acht als we dan de camperplaats, Domein Paddenbroek oprijden.

We blijken de enige camper te zijn, er staat nog wel een caravan, maar zo te zien staat die er al langer zonder gebruikt te worden. Helaas voor ons is echter ook het fiets, en wandel café gesloten. We staan dus heerlijk alleen. Snel even Stella en Geeske uitlaten en dan een soepje eten met een lekker biertje. Ons verlof is begonnen.