2022 | Dag 02. Tardingen

Vrijdag 16 september 2022.

Om 07:00 gaat de wekker. Robert moet vandaag nog werken dus op tijd eruit. Als eerste even met de hondjes naar buiten en als die alles gedaan hebben wordt snel de laptop aangeslingerd en kan het werken beginnen. Een uurtje later is ook Jeannette wakker.

Na het ontbijt, Jeannette maakt wat lekkere broodjes warm in de Omnia oven, is het tijd om te vertrekken. Onze buren die gisteravond laat nog zijn aangekomen zijn al eerder vertrokken. We doen nog even snel de afwas, laten de hondjes en de drone nog even uit en gaan dan op pad.

Jeannette is vandaag de chauffeur van dienst. Robert moet tenslotte nog werken en dat gaat ook prima op de bijrijders stoel. Onze eerste stop plannen we net over de grens in Frankrijk in Camphin-en-Pévèle waar we vorig jaar nog in de buurt zijn gaan kijken naar Parijs-Roubaix. We passeren nog de Carrefour de l’Arbre. Robert heeft hier nog even een call maar dan rijden we snel weer verder.

In de buurt bij Duinkerken hebben we onze tweede stop. We parkeren op een parking aan een meertje waar Robert nog een laatste call van de dag heeft. We lunchen gelijk even en gaan dan verder op zoek naar een camperplaats voor vannacht.Morgen vroeg om half negen hebben we tenslotte de overtocht en we moeten zeker 60-90 minuten van te voren aanwezig zijn.

We bezoeken verschillende plekken maar besluiten dan toch om te gaan staan op La Ferme de l’Horloge, een mooie CP met uitzicht op de krijtrotsen van Dover. Vlak bij de camperplaats bevindt zich een brouwerij die we dan ook gelijk maar bezoeken. Met een aantal verschillende bieren op zak keren we niet veel later terug bij de mobilhome.

Frankrijk Krijtrotsen Dover Hymer Exsis-i 588 Route51