2023 | Een nieuwe Westfalia Kelsey

Dinsdag 4 juli 2023.

Zoals al vaker verteld hier op de website moet Robert regelmatig voor zijn werk een eind rijden. Vaak niet zo’n probleem maar soms is dat ook twee dagen achter elkaar. In het begin boekte hij dan een hotel in de buurt om te overnachten maar dat is toch best prijzig gebleken.

Een oplossing hiervoor vonden we in het reizen met onze mobilhome naar een camperplaats cq camping in de buurt. Probleem hierbij is dan weer dat je al een dag van te voren moet gaan omdat je daar meestal niet al om half 7, zeven uur in de ochtend kan aankomen, en een mobilhome van bijna 7 meter zet je niet zomaar even in een woonwijk of op een parking.

Nu moest het zo zijn dat de zakelijke auto die Robert reed deze zomer afgeschreven is. Door corona en het vele thuiswerken heeft deze echter nog maar net 100.000 kilometer gelopen en vonden we het zonde om deze al weg te doen. De planning was dan ook om deze te blijven rijden.

Toen kwam het idee, als we nu dan toch een nieuwe auto zouden kopen waarom dan geen campervan. Hij mag dan wel niet te groot zijn, moet makkelijk te gebruiken zijn voor woon werk verkeer, maar wel van alle gemakken (toilet, douche, keuken) voorzien zijn.

Na veel zoeken op internet kwamen we in eerste instantie uit bij een Westfalia Kepler One. Een campervan gebouwd op een volkswagen transporter van net geen twee meter hoog. Toen we echter bij Vanomobil in Hoogstraten gingen kijken stond er naast de Kepler One ook nog een Westfalia Kelsey.

De Westfalia Kelsey heeft exact dezelfde indeling als de Kepler One met het grootste verschil dat hij is gebouwd op een Ford Transit. Daarnaast is het prijsverschil enorm in het voordeel van de Kelsey. Uiteraard zal de degelijkheid van de Volkswagen en de afwerking beter zijn, maar dat is de Westfalia Jules Verne ook welke is gebouwd op een Mercedes maar nog duurder.

Omdat een van eisen was dat we de nieuwe campervan op korte termijn wilden hebben, met daarbij het prijsverschil en de twee schuifdeuren van de Kelsey, heeft dat dan de doorslag gegeven en zo hebben we afgelopen week de knoop doorgehakt. We hebben een Westfalia Kelsey gekocht.

Uiteraard is de campervan niet voor elke dag of week benodigd waardoor we hem dan ook willen gaan verhuren. Nu weten we dat dat kan via Goboony maar zijn natuurlijk ook op zoek naar andere mogelijkheden om dit te doen. Wordt vervolgd.