Dag 01 | Helenaveen

Woensdag 17 mei.

Na het werk van Robert vertrekken we aan het eind van de middag richting Helenaveen. Tijdens een eerdere trip dit jaar naar De Spekdonken hoorden we in Hoeve de Nachtegaal dat we eens naar camperplaats de Oude Hoeven moetsen gaan. Nu zijn wij niet de moeilijkste dus op weg naar de bruiloft van vrijdag is onze eerste stop daar.

Het is iets voor 15:00 uur als Robert zijn werkzaamheden erop heeft zitten. Ook Jeannette is klaar met de dingen die vandaag nog gedaan moesten worden dus tijd om te vertrekken. Omdat we al lezen dat het druk is op de weg besluiten we rustig aan binnendoor te rijden. Het is niet al te ver en een uurtje later staan we al op de inrit bij de Oude Hoeven.

Als Jeannette even gaat kijken in ‘t kippenhok komt de ei’genaresse er al aan. We krijgen een prima plek aangewezen langs de vijver en met behulp van de blokken staan we binnen geen tijd recht en op de plaats. Het zonnetje schijnt dus snel de stoelen en tafel naar buiten.

Toen we in Helenaveen aankwamen hadden we gezien dat er iets verderop een boerderij hoeve ijs zou zijn. We besluiten dan ook om met de hondjes eens die kant op te wandelen. Na een wandeling van anderhalve kilometer nemen we plaats op het terras van Hoeve Willem III. Jeannette met een thee en een ijsje, Robert met een lekker seizoensbiertje.

Eenmaal terug op de camperplaats is het al tijd om te gaan koken. Na het eten wordt er nog een spelletje gespeeld en gekeken naar de halve finale van de Champions League.