2023 | 6Only @Spekdonken

Donderdag 9 februari.

Voor het eerst dit jaar trekken we erop uit met de mobilhome. In januari is het er niet van gekomen omdat we al een weekje zijn gaan skien in Oostenrijk. Nieuw deze keer is dat we weer eens met 6Only op pad gaan maar dat nu iedereen zijn eigen camper heeft. En onze kleinzoon gaat voor het eerst een nachtje mee.

Het is iets voor half 5 als we samenkomen en vertrekken richting Vessem. Het is een goede 30 kilometer rijden als we de camperplaats De Spekdonken oprijden. Het is er rustig, er staan maar een 3 tal andere camperaars dus ruimte genoeg om bij elkaar te parkeren.

Als we ons hebben aangemeld is het tijd om te proosten op de nieuwe mobilhome van Tom en Veerle. We nemen plaats in de ruime Souvereign en trekken een fles champagne open. Het zou niet bij een fles blijven en nadat we onze kleinzoon in zijn bedje hebben gelegd buurten we nog gezellig verder onder het genot van een biertje.

Vrijdag 10 februari.

Onze Líon heeft vannacht super geslapen, het is dan ook al rond 8 uur als we eruit gaan. Eerst even lekker de hondjes uitlaten en niet veel later nemen we alweer plaats bij Tom en Veerle voor het ontbijt. Als dat weer binnen is trekken wij ons terug naar onze eigen mobilhome omdat de kleine man moet slapen.

Als de anderen samen met de hondjes lekker een eind gaan wandelen in de bijgelegen bossen, spelen wij een spelletje in de camper zolang de kleine man slaapt. Tegen de tijd dat hij wakker wordt zien we de anderen al weer terug komen en naar het bijgelegen boerderijterras wandelen.

Tijd dus voor ons om ook maar die kant op te gaan. Eenmaal binnen maken we gebruik van de gratis welkom koffie of thee en daarna natuurlijk nog een lekker drankje. Omdat het zonnetje heerlijk schijnt besluiten we terug naar de mobilhomes te gaan voor een lekker lunch.

We zetten de tafel en stoelen buiten en genieten n het zonnetje van een soep met wat brood, Heerlijk dat dat nu al kan. Als de bewolking later wat toeneemt wordt het toch wel wat frisser. We besluiten om dan maar naar binnen te gaan en een spelletje te spelen. Het is al tegen 17:00 uur als onze Luuk aankomt om Líon op te halen.

Het was heerlijk om die kleine man er een nachtje bij te hebben gehad en dat is zeker voor herhaling vatbaar. Als ze weg zijn wordt er nog gegeten en kijken we ‘s avonds naar The Masked Singer. Het was een prima dagje en voldaan kruipen we ons bed in.

Zaterdag 11 februari.

Deze ochtend gaan we gezamelijk ontbijten bij het boerderijterras. Na de dagelijkse ochtend zaken in de mobilehome vertrekken we rond half negen naar het ontbijt. De tafel is al gedekt als we binnenkomen en we kunnen al snel bestellen. Het kan alleen even duren want de kok was nog niet aanwezig en de twee meisjes van de bediening gaan zelf aan de gang.

Achteraf helemaal geen probleem. De boerenomelet en spek met eieren smaken prima en voldaan vertrekken we wat later weer richting de camperplaats. Daar maken we ons gereed voor een wandeling riching Grootmeer en Kleinmeer. Van de dames in het boederijterras hebben we een mooie route gekregen die we gaan volgen.

Samen met de hondjes gaan we op pad. Het is niet al te druk in het bos dus kunnen ze heerlijk ronddraven. Als we eenmaal langs de twee meren wandelen gaan we op zoek naar Hoeve de Nachtegaal. Hier drinken we gezellig iets en nemen de meeste een stukje gebak. We buurten gezellig met de vrouw uit de bediening en zij heeft nog een goede tip, de camperplaats Oude Hoeven van haar ouders in Helenaveen.

Op de terugweg wijken we van de originele route af. Die zou immers 8,5 kilometer zijn echter tijdens de pauze hadden we er al ruim vijf en een halve kilometer opzitten. Dan maar wat binnendoor terug naar de campers. Na een wandeling van in totaal ruim 10 kilometer nemen we weer plaats bij het boerderij terras. De versnaperingen gaan er goed in.

Tegen eind eind van de middag krijgen we nog visite van Jens en Stig die ook een nachtje komen logeren. De BBQ (Cadac) wordt boven gehaald en de mannen gaan buiten aan het bakken. De dames maken de bij- gerechten en we genieten heerlijk van ons eten. Na het eten blijven we nog gezellig bij elkaar en wordt er zoals gewoonlijk nog wat gedronken.

Zondag 12 februari.

Het is rond acht uur als we wakker worden. In de andere mobilhomes is ook al beweging. Ook deze ochtend gaan we weer ontbijten in het boerderijterras. Net als gisteren is het allemaal weer prima verzorgd en genieten we van het ontbijt.

Daarna is het tijd om af te rekenen. Niet alleen het ontbijt maar ook de camperplaats. Helaas is het al weer tijd om te vertrekken naar huis. Eenmaal alles betaald wordt er nog even geserviced en dan rijden we terug. Deze keer met bij de andere campers de twee dames achter het stuur.

Niet veel later rijden we thuis de oprit op. Het was weer een geslaagd weekend. Op naar de volgende.