2019 | Dag 13. Humpback whale @Victoria

Vrijdag 06 september 2019

Vandaag vertrekken we weer uit Tofino, na het ontbijt pakken we de auto in en omstreeks acht uur zijn we onderweg. De eerste bijna 200 km is weer de weg terug richting Nanaimo, inclusief langs de wegonderbreking waar we weer een aantal minuten moeten wachten.

We stoppen onderweg bij een viewpoint, waar we kijken over een stroompje met enorm veel rotsblokken. Ook staat er een hekje waar vele toeristen iets achter laten zoals een slotje maar ook sokken, schoenen en petjes zien we hangen. Een verder niet te noemen persoon van ons gezelschap vind de locatie in ieder geval zo mooi dat hij begint om het af te bakenen, maar dat zijn we al gewend deze vakantie .Na nog een sanitaire stop op het gedeelte na Nanaimo komen we aan in Victoria. Met uitzondering van Calgary is dit eerste grote stad dit verlof. We checken in bij Quality Inn Downtown Inner Harbour.

Tijd om wat te gaan verkennen, een pub langs het hotel zou 25% korting geven, dus maar eens proberen. Helaas voor ons is het bier niet te drinken, en tot overmaat van ramp is de korting dan ook alleen nog maar op eten. Dus maar snel weer weg, op naar de haven. We gaan eerst op zoek naar de plek waar we straks moeten vertrekken. Als we die gevonden hebben is het tijd om wat te eten. We belanden bij de Flying Otter Grill pal langs waar we vertrekken om 17:00 uur.

Na het eten hebben we nog wat tijd over en wandelen wat langs de haven. Om half vijf staan we bij Orca Spirit Adventures paraat om te vertrekken. Iedereen die we van een boot zien komen heeft orca’s gezien dus dat belooft. We zullen het niet mooier maken dan het is, het enige dat wij zien buiten een ruige zee, is van ver een humpback whale (bultrug) en wat zeeleeuwen.

Een tegenvaller dus. Als we weer aan land zijn gaan we nog iets eten in een pub en zoeken we het hotel op. Na een afsluitende drink bij den Baai op de kamer gaat iedereen naar bed.

Morgen vertrekken we naar Vancouver.