2019 | Dag 12. Whale watching

Donderdag 05 september 2019

Vandaag de dag waar we al lang naar hebben uitgekeken. Onze eerste whale watching tour. Omdat we pas om 12 uur vertrekken hebben we pas om half negen afgesproken voor het ontbijt. Eigenlijk ook een beetje omdat Veerle graag een ochtend wandeling wilde over het strand, echter Tom was resoluut in zijn antwoordt, NEE!!!

Het ontbijt was hier inclusief, en goed. We hebben voor het eerst croissants, verder zijn er bagels, muffins, kaas en vleeswaren. Prima geregeld!!

Na het ontbijt maken we dan toch eerst een strandwandeling. Heerlijk in het zonnetje. Het is zelfs zo warm dat Johan en Tom de werking van hun afritsbroek testen. Man man man wat een miserie is dat, bij de een al gelijk discussie over de sokken die hij niet zo hoog moet optrekken, de ander vergeet dat hij zijn beenstukken in zijn broekzak heeft gestoken. Nee Robert mag blij zijn met zijn normale broek.

Dan is het tijd om richting de whale watching tour te gaan. We krijgen van te voren een uitleg waarom de walvis rond deze tijd hier in de buurt verblijft. Daarna wordt het tijd om onze wetsuit aan te doen, we waren van te voren gewaarschuwd om ons warm aan te kleden, maar zodra we dat pak aan hebben heeft de meerderheid al spijt, dat wordt zweten. En inderdaad het pak over de kleding is echt te warm, maar ok alles voor de whale!! Als we in de zodiac onderweg zijn zien we als eerste de zeehonden, dan de zee-leeuwen en dan nog de zee otters. Prachtig om te zien maar daar komen we niet voor. We zijn hier voor de walvissen en orka’s.

We trekken verder en ineens doemt daar een eerste fonteintje op boven de oceaan. Een whale die boven komt. Het blijkt een grijze walvis te zijn die hier ieder jaar komt, white Betsy. We blijven rondhangen en zien de whale verscheidene keren omhoog komen. Speciaal voor de grijze walvis is wel dat hij mooi zijn staart laat zien bij het duiken.

Tegen de tijd dat bijna alle boten verdwenen zijn blijven we nog om de laatste run te zien. Deze is niet alleen voor ons, maar ook voor onze gids het hoogte punt van de dag. De walvis kom als het ware onder onze boot door!! Dit had Sam, onze gids, zelfs nog niet eerder meegemaakt. Eenmaal terug aan wal vinden we wel dat er een gedronken moet worden op onze eerste walvis!! We drinken er eerst een bij Shed maar omdat ze daar geen nacho’s hebben verhuizen we al snel naar The Hatch waar we gister ook waren.

Dan is het tijd om iets te gaan reserveren voor het avond eten. Na twee restaurants die al vol zijn of niet aan reserveren doen vinden we plek bij Kuma, een sushi tent. We spreken af om 19:00 uur en gaan dan eerst terug naar Middle Beach Lodge om te douchen en wat foto’s van vandaag te bekijken.

Na onze sushi maaltijd boeken we nogmaals een Whale Watching tour voor morgen in Victoria. Nee we vonden er vandaag niks aan!!!