2019 | Dag 15. Hop on Hop off Vancouver

Zondag 08 september 2019

Het heeft de hele nacht geregend. Dat hadden we buiten een regenbui op een reisdag nog niet mee gemaakt. En dat juist op de dag dat we een fietstour hebben gepland.

Rond acht uur als we wakker zijn zien we onze medebewoonster rondlopen. We vragen gelijk of ze toevallig ons bier heeft gezien gister. Ze geeft aan van niet, maar we zijn toch niet helemaal overtuigd. Haar verhaal is niet helemaal duidelijk, maar ok.

We moeten gaan want om half 10 moeten we in downtown zijn voor onze fiets tour. Als we richting metro wandelen regent het nog steeds een beetje. Al met al komen we nog redelijk droog aan. We kopen weer een dagticket en gaan richting centrum. Als we het laatste stuk richting YesCycle lopen begint het harder te regenen. We vluchten snel JJ Beans binnen, een tentje waar je ontbijt kunt kopen. We bestellen iets en tegen de tijd dat we klaar zijn is het ook weer droog.

Eenmaal bij het fiets bedrijf begint onze gids al over dat het modderig is, opspattend water van auto’s enz.. Aangezien hij ook naar alcohol ruikt zal hij er zelf wel geen zin in hebben om de tour te doen. We kunnen hem kosteloos annuleren, en dat doen we dan ook. Dan maar op zoek naar de hop on hop off bus. Het is even zoeken maar dan zien we toch een halte waar een bus staat. We kopen een ticket en gaan op pad met de bus om de stad te verkennen.

Omdat een sanitaire stop gewenst is stappen we bij het stadion van de bus. Het is nog even zoeken maar dan bij een cafe wat eigenlijk nog niet open is vinden we toch een wc. Te voet gaan we verder langs het stadion, de Rogers Arena richting Olympic Village. Als we dan weer een bus willen pakken is het even zoeken naar een opstap plaats, als we die gevonden hebben blijkt dat we nog ruim een half uur moeten wachten, dan eerst maar op zoek naar iets te drinken, het is tenslotte al 11 uur geweest.

We belanden bij de bodega, een Spaanse tent waar vanaf elf tot twee uur eigenlijk brunch tijd is. Omdat we aangeven dat we alleen iets willen drinken word er wat bedenkelijk gekeken maar krijgen we toch een tafeltje. Maar goed ook, want als we de menu kaart zien worden er toch paella en tapas besteld. Uiteindelijk gaan we volgegeten de zaak uit.

Canada Vancouver Stanley Park Pavillon Wasbeer 6Only

Op naar de bus stop. We lopen door China Town en pakken daar de bus weer. We gaan door het centrum richting Stanley Island en weer is een sanitaire stop vereist. We stoppen bij Stanley Park Pavilion en lopen zo familie wasbeer tegen het lijf. Buiten nog een mooi uitzicht punt gaan we gewoon met de bus terug richting Waterfront. We stoppen nog bij een pub, en besluiten dan terug te gaan richting Maple Guesthouse. We zijn het allemaal eens, Vancouver is niet onze stad.

Eenmaal terug pakken we nog wat te drinken mee en sluiten de dag af met een spelletje yahtzee. Morgen terug naar België.