2020 | Een Weekend “Bij Ons”

Vrijdag 7 Maart 2020.

Robert zeurt al jaren over een Big Green Egg maar omdat Jeannette niet overtuigd was dat het wat is, hebben we 15 februari een workshop gevolgd bij BBQ Experience Center in Roosendaal. De Big Green Eggperience. Dit was zo’n succes dat we toch besloten om er maar een aan te schaffen. Omdat dit ons eerste vrije weekend is na de workshop besloten we om dan maar naar Roosendaal te rijden en te gaan kijken wat er mogelijk was. 

Het is al tegen 17:00 uur als we alle huishoudelijke bezigheden achter de rug hebben en vertrekken richting het westen. Omdat het nog redelijk vroeg donker wordt besluiten we tot Oirschot te rijden en daar plaats te nemen op Camperplaats Oirschot. We hebben er al veel over gehoord en het lijkt ons de dus de uitgelezen mogelijkheid om het eens uit te proberen. Tegen 18:00 hebben we de mobilhome neergezet op plaats 4 en gaan ons aanmelden. We worden hartelijk ontvangen en zien ook gelijk een foodtruck waar we dan ook maar gelijk twee brie burgers bestellen.  

Na het eten lopen we met Stella eens rond over de camperplaats en langs het kanaal wat naast de camperplaats loopt. We zien gelijk dat het inderdaad een prima camperplaats is echter niet echt iets voor ons. Je hebt allemaal strak afgebakende plaatsen waardoor je drie rijen campers heb die allemaal strak naast elkaar staan in dezelfde richting. Wij zijn meer van de  iets ongeordende plaatsen maar ok, smaken verschillen. Dit doet overigens niks af van het feit dat het een prachtige camperplaats is!! 

Na de wandeling nemen we plaats in de mobilhome spelen een spelletje en het is alweer tegen elf uur als we ons bed in kruipen. 

Zaterdag 8 Maart 2020.

Rond acht uur worden we wakker. Robert neemt Stella mee voor een wandeling langs het kanaal en als ze terug zijn is Jeannette ook al uit bed. We zetten een lekkere bak koffie en tegen 09:00 uur horen we het getoeter van de bakker. Snel haalt Jeannette wat verse broodjes en ontbijten we heerlijk in mobilhome. Tegen half elf is het tijd om te vertrekken, ons eerste doel vandaag is het BBQ Experience Center in Roosendaal. 

Als we omstreeks half twaalf aankomen nemen we Stella mee naar binnen en worden we vriendelijk geholpen met als resultaat dat we een Big Green Egg kopen. Binnenkort word deze thuis geleverd dus tevreden stappen we weer op en rijden terug richting Uden omdat we daar morgen een familie feest van de familie van Kempen hebben. De familie van Kempen is van de moederskant van Jeannette en het is een jaarlijks terug komende “reunie”. 

Eenmaal terug onderweg merkt Jeannette op dat ze toch wel even lang Mill wil voor het verjaardagsfeestje van Famke, ons nichtje die van de week 19 is geworden. Geen probleem voor ons dus we zetten koers richting Mill. In Heesch stoppen we nog bij de Jumbo om wat boodschappen te doen en parkeren dan bij camperplaats Restaurant Nieuw Schaijk om een soepje warm te maken en te lunchen. 

We arriveren om 15:00 uur in Mill op het feestje en rijden omstreeks 17:00 weer door richting Linden om daar te overnachten op camperplaats Jachthaven ‘t Loo. Helaas voor ons heeft het de laatste dagen zo hard geregend dat de cp is gesloten en worden door verwezen naar de tegenoverliggende camping. Daar hebben we echter geen zin in en besluiten door te rijden richting Vianen. Ons is ter oren gekomen dat daar de moeder van alle camperplaatsen zich zou bevinden. Camperplaats “Ons Stekske” met een 9,5 gemiddeld beoordeeld na 453 reviews op Campercontact.nl

Vol verwachting rijden we niet veel later de CP op. Robert loopt naar binnen en wordt gelijk hartelijk ontvangen, of we nog friet willen vanavond want dan kunnen we nog net bestellen. We maken van de aanbieding gebruik, betalen onze plaats en zoeken een plekje. Ook deze plek is net als in Oirschot uitstekend, echter door de indeling van de plekken voelen we ons hier meer thuis als gister. Het is ook niet al te druk op, we staan er met nog 6 andere campers.  

Zondag 9 Maart 2020. 

Na een heerlijke rustige nacht pakken we s morgens een douche, onbijten en tegen half twaalf willen we ons vuil water lozen de wc legen en dan door naar het familiefeest in Uden. Helaas voor ons zijn er twee campervans ons voor. Het is wel leuk om te zien hoe veel moeite ze hebben om achteruit naar het sanistation te rijden. Het duurt toch alles bijna een half uur voordat wezelf die kant op kunnen, maar als we dan alles geleegd hebben kunnen we op pad naar Uden. 

Zoals altijd was het weer gezellig op het familiefeestje en is het tegen half 4 als we weer de mobilhome instappen om terug te rijden naar huis.