2020 | Met den Baai naar Emmerich

Vorig jaar hebben we als huwelijks cadeau Jens en Patty onze mobilhome meegegeven voor hun 3 weekse huwelijksreis naar Noorwegen. Omdat het hun zo goed was bevallen, hebben ze samen met Johan en Gwennie er nu zelf ook een gekocht. Na een aantal weken bezig te zijn geweest met opknap en verbeter werkzaamheden in deze COVID-19 tijd is hij zo goed als klaar om mee te vertrekken. Omdat ze maandag een afspraak hebben in Emmerich (D) om als laatste nog de douche cabine te laten repareren, hebben we voorgesteld om alvast een weekend samen op pad te gaan richting Duitsland.

Vrijdag 12 juni 2020

Zo gezegd zo gedaan. om 18:30 als alle drukke werkzaamheden van de week zijn afgerond vertrekken we met de twee mobilhomes richting Neer. Daar zou aan de Maas bij de jachthaven een mooie Camperplaats zijn. Als we na een klein uur daar aankomen, na eerst via een omleiding te hebben moeten rijden, blijken alle plaatsen al bezet. Ok dan maar verder kijken, we besluiten het dan maar te proberen in Venlo aan de jachthaven.

Nog voor we Neer uitzijn bedenken we ons toch, omdat het mooi weer is en al zo laat, we gaan maar kijken bij wat Camperplaatsen in de buurt. Als eerste stoppen we bij Camperplaats Kessel, ook hier blijkt dat alles volzet is. Dan maar door richting Baarlo naar Fietsers en Campercamping Heiderust. Hier hebben we meer geluk. We worden vriendelijk ontvangen en parkeren de mobilhomes mooi langs elkaar in een bosrijke omgeving.

We sluiten snel de Skottel aan want we hebben ondertussen toch wel honger gekregen. Snel word de van huis meegebrachte paella opgewarmd en nemen we heerlijk plaats onder de luifel met een welverdiende pint. Helaas worden we continue lastig gevallen door irritante muggen dus we besluiten al snel om plaats te nemen in de mobilehome. Het is al weer 02:00 geweest als we na een gezellige avond naar bed gaan.

Zaterdag 13 juni 2020

Na een heerlijke nachtrust zijn we rond 09:00 weer op. Johan en Robert laten Tygo en Stella uit en Jeannette zet koffie en zet de tafel en stoelen klaar voor het ontbijt. Na de afwas en uitleg over het legen van het chemisch toilet aan Johan is het tijd om verder te trekken. Ons doel vandaag is eigenlijk Jachthaven ‘t Loo in Linden, echter als we bellen of er plaats is merken krijgen we net als gister al snel door dat het niet makkelijk zal zijn iets te vinden. Ook een telefoontje naar Camperplaats Eldorado in Plasmolen levert hetzelfde resultaat. We twijfelen wat we verder gaan doen totdat ineens Gwennie aangeeft dat we welkom zijn in Groeningen bij Ezelgasterij Aan de Maasheggen.

We krijgen netjes een mail met de code voor het toegangshek en als we aankomen blijkt dat we de enige zijn op de CP. Langs het prima onderhouden grasveld waar we op staan komen de ezeltjes ons al nieuwsgierig bekijken. Ook de twee Alpaca’s vinden onze labjes zeer interessant. Als we eenmaal gesetteld zijn gaan we eens op ontdekking wat er hier allemaal in Groeningen te beleven valt.

Al snel blijkt dat Groeningen zelf niet bijster veel te bieden heeft. Gelukkig is de Maas niet ver weg dus we besluiten dan maar met de hondjes richting de Maas te wandelen. Een leuk tochtje tussen de weilanden en door het bos brengt ons aan de Maas. Tygo en Stella kunnen even zwemmen en dan wandelen we weer terug naar de Camperplaats. Het is ondertussen tijd voor een aperitief. Terug bij de mobilhome maken we nog kennis met de eigenaar van de Gasterij. Dan wordt het ons ook duidelijk waarom we hier alleen staan. Normaal gesproken is de CP in het weekend gesloten omdat er dan grote groepen in de B&B zitten, dit geeft nogal wat herrie tot diep in de nacht en dat zou dan hinderlijk kunnen zijn voor camperaars die hier voor hun rust zouden zijn.

Gelukkig hebben wij hier geen last van, en eigenlijk gezegd, had het ons waarschijnlijk ook niet zo heel veel uitgemaakt. Wij zijn wel wat gewend 😉 Dan is het tijd om iets te eten, er wordt door de dames wraps gemaakt die prima smaken. Na de afwas blijkt ook dat de douches gewoon open zijn. Daar maken we dankbaar gebruik van en even later zitten we dus weer fris voor de camper. We spelen nog een spelletje en tegen half elf duiken we ons bed in. O ja, er is ondertussen nog een campervan ons komen vergezellen.

Zondag 14 juni 2020

Na het ontbijt een douche voor de dames en de afwas voor de mannen is het tijd om verder te trekken. Ons doel vandaag is Yachthafen Emmerich. Morgen hebben Johan en Gwennie een afspraak, daar niet ver vandaan, om hun douche cabine van de mobilhome te laten maken.

We rijden zonder enig oponthoud de grens over bij Boxmeer en zijn binnen no time in Emmerich. We worden vriendelijk welkom geheten bij de jachthaven en krijgen een duidelijke uitleg over hoe en wat in deze Corona tijden.Er is nog plaats genoeg op de CP alleen helaas niet meer aan het water. We kiezen twee plekken naast elkaar en installeren ons. Helaas moeten alle mobilhomes met de neus dezelfde kant op wijzen dus kunnen we niet met de ingang tegenover elkaar staan.

Dan installeren we onze tafel maar achter de campers, maar als we goed en wel zitten zien we de regen zo onze kant opkomen. Snel worden de stoelen binnen gezet, de tafel redden we niet meer en voordat we de mobilhome zijn ingevlucht zijn we al nat. We aperitieven dan maar binnen. Als het wat droog is besluiten eens wat rond te kuieren rond de jachthaven. Al snel komen we uit bij het restaurant/cafe tussen de boten. Gelukkig mogen we met de hondjes binnen en zetten we ons aan een tafel. Op de tv’s staat Sky sports en we kijken naar Mainz – Augsburg. We drinken wat en besluiten om toch maar gewoon zelf iets klaar te maken voor het eten vanavond.

Eenmaal terug bij de campers wordt het eten door de dames klaargemaakt, gebakken patatjes met biefstuk. Na het eten wordt er nog wat regenwormen gespeeld en dan is het alweer tijd om te gaan slapen. Morgenvroeg om 07:00 de wekker want Johan moet tussen 8 en 9 bij zijn afspraak zijn.

Maandag 15 juni 2020

Om zeven uur de wekker, snel eruit en terwijl Robert onze Stella gaat uitlaten zet Jeannette koffie en zet de tafel voor het ontbijt klaar. Na het ontbijt wordt de mobilhome van Johan en Gwennie ingepakt, er wordt betaald en dan kan Johan vertrekken. Na een uur is hij op de fiets weer terug bij de jachthaven. Rond half 12 kan hij de camper weer ophalen.

Wij besluiten dan nog even te gaan wandelen met de hondjes. We lopen rond de jachthaven tot onder de Rheinbrucke Emmerich-Kleve, een indrukwekkend grote brug over de Rijn. Als we terug zijn pakken we rustig alles in en vertrekken richting de plaats waar Johan vanochtend zijn mobilhome heeft achter gelaten.

Eenmaal daar blijkt dat de douche cabine dan misschien wel weer waterdicht is gemaakt maar dat het toch niet zo is als Johan en Gwennie in gedachten hadden voor dat ze hem hadden ingeleverd. Toch wel teleurgesteld vertrekken we dan richting centrum Emmerich. We wandelen nog wat door de winkelstraat richting Rijn kade. Onderweg worden er door Gwennie en Jeannette nog wat zaken gekocht bij de DM alvorens we eindigen bij Steakhaus Rheinblick waar we onze lunch nuttigen met uitzicht over de Rijn. Het is tijd om terug naar huis te gaan.