2018 | Nazomeren in Zeeland

Zondag 7 oktober 2018.

Zondagochtend, we hebben gisteravond een feestje gehad en verwachten nog visite voor onze zoon die afgelopen week 23 is geworden. Na de visite is het tijd om te vertrekken, ze hebben nog een aantal dagen mooi weer voorspeld dus ideaal om nog een keer met onze mobilhome er op uit te gaan. Onze bestemming deze keer zal Zeeland zijn, maar eerst willen we stoppen in Scherpenheuvel, Jeannette is daar namelijk nog nooit geweest kwamen we laatst achter.

Eenmaal aangekomen op  CP den Egger parkeren we onze wagen en gaan we met Quan en Stella te voet naar de basiliek, het is maar een paar honderd meter wandelen, en onderweg zien we de meeste terrasjes al vol zitten met dit mooi weer. We lopen wat rond de basiliek en gaan op zoek naar een plek op een terrasje. Bij restaurant ‘t Fijn Genoegen vinden we  achter nog een plaatsje op het terras in de zon. Nadat we iets hebben gedronken gaan we terug richting mobilhome. Onderweg branden we nog een kaarsje voor onze Quan opdat hij goedgekeurd en een goede blindengeleidehond mag worden.

We gaan verder richting Zeeland, omdat het al wat later in de middag is en we toch wel trek krijgen besluiten we te gaan overnachten in Brasschaat op CP Sportcentrum Sportoase Elshout. Een mooie locatie waar alleen de eerste vier bezoekers stroom hebben. Gelukkig kunnen wij prima zonder en nemen plaats wat achter op de parking. We lopen even een rondje door het park met de hondjes en dan is het tijd om te koken. Na het eten spelen we nog twee potjes duizenden en dan is het alweer tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend na het ontbijt en een mooie wandeling rondom Kasteel van Brasschaat maken we aanstalten om verder te gaan richting zee.

Maandag 8 oktober 2018.

We hadden al veel gelezen en gehoord over de CP Parking Werfdijk – Voorhaven in Hansweert dus dan maar eens die kant op. De plek voldeed inderdaad aan de verwachtingen, we waren er gelukkig op tijd en na een Engelsman en een Duitser waren wij de derde bezoeker van deze CP vandaag. We hadden geluk begreep ik van de Engelsman, want deze ochtend waren er net drie bezoekers vertrokken. En buiten de vijf bezoekers die mogen werden er dikke boetes uitgedeeld aan fout parkeerders 😉 Nadat we onze mobilhome in een daarvoor bestemde parkeerplaats hebben geparkeerd gaan we te voet naar de dichtbij gelegen Spar (300 mtr) om boodschappen te doen. We lunchen ter plaatse en genieten van een wandeling onder mooie weersomstandigheden. Dan is het toch echt tijd om verder te trekken, we willen tenslotte ook eens naar Zoutelande.

Onderweg naar Zoutelande komen we erachter dat onze Stella, dit is onze eigen Labrador, nu net 7 maanden oud voor het eerst loops is geworden. Het is dus tijd om uit te kijken naar een dieren speciaalzaak om een broekje voor haar te kopen. Helaas komen we niks tegen voordat we in Zoutelande aankomen. We rijden naar Camping Weltevreden en hebben geluk, er is net iemand vertrokken dus we kunnen nog in de mobilhome cirkel terecht, dit is overigens de enige plek waar je met honden terecht kan. Als we geïnstalleerd zijn gaan we eens kijken bij het strand, het is wel even trappen lopen maar dan komen we toch aan bij Strandpaviljoen Neptunes. Achter de glazen boarding is het goed toeven in het zonnetje. De hondje gedragen zich prima en voordat we het in de gaten hebben is het al weer tijd om te gaan eten. We verhuizen naar binnen en bestellen sliptongetjes voor Jeannette en gamba’s voor Robert. Na het eten is het tijd om terug te gaan naar ons “huisje”. We nemen allebei een douche en kijken de film De Magnificent Seven om daarna heerlijk te gaan slapen.

Dinsdag 9 oktober 2018.

Na het wakker worden is het de honden uitlaten, ontbijten, wc legen, vuilwater lozen en dan kunnen we weer op pad, richting de Brouwersdam deze keer. We volgen de kust lijn en komen langs heerlijke plekken waar we uiteraard even stoppen. Omdat we er vanochtend achter kwamen dat we onze Aqua Kem voor de wc zijn vergeten stoppen we in Burg-Haamstede even om dit te kopen. Ook komen we erachter dat hier een dierenspeciaalzaak is dus kunnen we gelijk een broekje voor onze Stella meenemen. Ondertussen is het alweer tijd om iets te eten, we stoppen bij Strandpaviljoen Kijkduin in Renesse en nemen daar de huisgemaakte kibbeling. Na de lunch trekken we verder naar de Brouwersdam, de bedoeling was dat we zouden overnachten bij Camping Brouwersdam maar het vooruitzicht om 30€ te betalen voor een nacht besluit ons toch verder te zoeken. Uiteraard gaan we eerst nog even langs de Brouwersdam, het is er echter niet bijzonder druk, en er zijn maar weinig tot geen kite-surfers te zien. We besluiten door te rijden naar Middelharnis, Jeannette heeft daar een CP gevonden aan de haven, Jachthaven Middelharnis. Dit blijkt een voltreffer te zijn, een heerlijke plek aan het water, dicht bij het centrum en leuke wandel mogelijkheden.

Eenmaal gesetteld krijgen we van een mede bezoeker al de codes voor de wifi en het sanitair gebouw, en gelijk ook maar de routes naar het centrum en de supermarkt. We laten de hondjes nog even uit en gaan dan te voet naar het centrum om wat boodschappen te doen. We halen wat te eten voor vanavond, wat drankjes en wat te knabbelen en gaan weer terug naar de CP. Daar zetten we de stoelen en de tafel buiten en gaan heerlijk langs het kanaal genieten van het zonnetje onder het genot van een drankje.

Als de zon achter de bomen verdwijnt, gaat Jeannette douchen, het word ook wat kouder en de stoelen en tafel worden opgeruimd. Nadat ook Robert heeft genoten van zijn douche is het tijd om te gaan eten. De huisgemaakte kibbeling van vanmiddag was zoveel dat we vanavond genoeg hebben aan een pompoen soepje met brood. Tegen de avond worden de kaarten weer boven gehaald.

Woensdag 10 Oktober 2018.

Het is alweer onze laatste dag, Robert moet vanavond naar school dus moeten we richting huis. Na het ontbijt lopen we eerst nog een rondje met de hondjes in het park aan de overkant. We pakken alles weer goed in en laten jachthaven Middelharnis achter ons. Rusting en binnendoor rijden we richting huis. Rond de middag kopen we bij een lokale bakker nog een lekker broodje en zoeken een rustig plaatsje om deze op te eten. De plaats word gevonden op de parking van het Louis van Roey stadion van KFC Zwarte Leeuw. We eten hier een boterham met een kopje soep van gister. Dan is het tijd om het laatste stuk naar huis te rijden.