2018 | Onze eerste camper reis

Vrijdag 21 september 2018.

Vandaag is het zover, we gaan voor het eerst op pad met onze camper.  Al jaren zijn we aan het dromen over een mobilhome en de reizen die we zullen maken maar vandaag is het dan eindelijk zover. Nadat we in de ochtend de laatste kleren hebben ingepakt vertrekken we rond de middag richting Luxemburg. We in deze zijn, Robert, Jeannette onze dochter Romy en twee honden Quan en Stella. Onze eerste stop zal zijn in Borgloon waar we een bezoek brengen aan “Reading between the lines“. Omdat onze Romy de enige is die hier nog nooit is geweest, blijven we niet al te lang, het weer is vandaag namelijk na een lange heerlijke zomer wat omgeslagen. We hebben al regen gehad, en buiten dat het behoorlijk waait is de temperatuur ook behoorlijk gedaald.

Terug in de camper vertrekken we richting Huy, we willen daar onze eerste CamperPlaats (CP) bezoeken om te lunchen. Onderweg stoppen we nog even bij een Panos om wat broodjes te kopen, en in Huy zelf hebben we bijna onze eerste aanrijding, iemand vond het nodig om zonder even goed te kijken zomaar ineens achteruit in te parkeren en miste ons op een haar na, voordat hij ons eindelijk zag en ook wel schrok. Gelukkig komen we zonder kleerscheuren aan bij onze eerst CP, Parking Huy. Helaas zijn de twee reguliere plaatsen al ingenomen en staat er zelfs nog een andere camper op een gewone plaats. Omdat we hier alleen maar willen lunchen parkeren we ook maar gewoon tussen de gewone auto’s in.

Als we staan gaat Robert de honden even uitlaten langs de Maas, terwijl Jeannette de soep warm maakt. We genieten van de lunch en het uitzicht over de Maas. Na de afwas en nog even met de honden buiten te zijn geweest gaat onze route verder richting Achouffe waar de brouwerij van La Chouffe is gevestigd. Twee maanden terug toen we een weekje in een vakantie huisje verbleven in de buurt van Durbuy stond dit al op het programma maar toen we wilden gaan was het sluitingsdag. De laatste keer dat Robert en Jeannette er zijn geweest was het er gezellig druk en was het wel de moeite waard vandaar dat we graag een keer terug gaan en het ook aan onze Romy willen laten zien.

Helaas als we rond half 6 bij de brasserie aankomen ziet het er maar verlaten uit. We parkeren de camper en gaan toch maar eens kijken. Het leuke winkeltje waar je allerlei souvenirs kan kopen is gesloten, en bij de brasserie zit niemand op het terras. Omdat de honden niet mee naar binnen mogen, althans onze Stella niet, Quan zou wel mogen als aspirant blindengeleidenhond, laten we die in achter en gaan we toch maar even iets drinken. We bestellen een cherry, port en een gewone La Chouffe, rekenen af en vertrekken verder naar onze overnachtings plaats in Luxemburg. Jammer maar het was wel een tegenvaller.

Voordat we bij Fuussekaul aankomen stoppen we onderweg nog even bij een supermarkt om wat eten en drinken in te slaan. We zijn gelukkig net op tijd want om 19:00 sluit alles. Dan op naar CP Fuussekaul, waar we dus onze eerste nacht met de camper door zullen brengen. Het blijkt een mooie plek te zijn, met alle gemakken van dien. Een paal met stroom, water, vuilwater afwatering, en zelfs tv aansluiting. Wij gebruiken alleen de stroom, maar dit brengt ons wel op het idee om de volgende keer maar zelf een extra slang voor het vuilwater mee te nemen als ook een waterslang om water bij te vullen. Als we zijn geïnstalleerd is het tijd om te gaan eten. Omdat het de bedoeling is dat we morgen ergens gaan staan zonder faciliteiten en dan zelf gaan koken besluiten we om iets te gaan eten bij Auberge Fuusekaul wat pal langs de receptie is. We waren aangenaam verrast door kwaliteit van de Auberge en hebben daar heerlijk gegeten. Na het eten en het douchen van Romy op de bijgelegen camping, testen we Canal digitaal en doen we nog een potje duizenden en duiken dan ons bed in.

Zaterdag 22 september 2018.

Het slapen in ons nieuwe huisje is goed bevallen, de hondjes hebben zich goed gehouden en ook op de plek was alles heerlijk rustig. Dus rustig opstaan, hondjes uitlaten, ontbijten, wassen tandjes poetsen en ons klaarmaken voor vertrek. We gaan vandaag richting de Eifel. Als we klaar zijn is het al zo’n half elf en kunnen we vertrekken. We rijden richting Ettelbruck om daar eens te kijken bij het Generaal Patton Museum. Helaas vinden we geen parkeerplaats dus gelijk maar door richting Diekirch. Daar is een ook een museum over de tweede wereldoorlog. Maar ook hier vinden we geen parking dus dan maar gelijk door richting onze CP in de Eifel.

Uiteraard tanken we nog wel even in Luxemburg en dan op naar Rurberg. Rond 14:00 komen we aan bij CP “Wohnmobilstellplatz In den Höfen“. We kijken even rond en vragen bij de twee overige campers even na waar we moeten betalen maar dat kan gewoon in de parkeerautomaat. We betalen de 8 euro en mogen hier dan 24 uur blijven staan. De locatie is prima, we zetten de wagen zo neer dat we mooi uitzicht hebben over het meer voor ons. Ook de trap naar beneden is dicht in de buurt. Al snel lopen we met de hondjes over het “strand” en genieten we van de mooie locatie. Er zijn wel geen voorzieningen zoals water en stroom maar dat is precies wat we wilde, kijken hoe alles werkt zonder!

Maar de weergoden zijn ons slecht gezind het begint te druppelen en dat zal de zo bijna de gehele dag zo blijven. Robert is tussen de buien door nog wel even op de fiets gaan kijken of er een winkeltje in de buurt was maar helaas niks van een supermarkt of zo aanwezig. Dan maar lekker in de camper spelletjes doen, eten koken en weer spelletjes. Tegen de avond komt er nog een Duitse camper voor ons staan. Tegen etenstijd komt een van de twee dames nog bij ons aankloppen of we wat zout hebben, uiteraard zijn we zo netjes om hen wat te geven. Tegen een uur of 22:00 houden we de spelletjes voor gezien en gaan we naar bed.

Zondag 23 september 2018.

Na een nacht met continue regen worden we rond 08:00 uur wakker. De regen tikt nog steeds op het dak, en het is maar nat als we de honden moeten uitlaten. Die geven er echter niks om en rennen heerlijk over het strand lans het water. Tegen de tijd dat we aan het ontbijt zitten worden we nog verrast door de dames van de camper voor ons. We zien ze de trap voor onze camper naar beneden nemen met handdoeken in de hand. Als ze dan eenmaal bij het water aangekomen zijn gaan ze geheel uit de kleren en nemen een frisse duik in het meer.

Wij houden het wel bij het wassen in de camper en na het ontbijt en de koffie zijn we klaar om te vertrekken. We willen nog door Nederlands Limburg toeren, en de begraafplaats in Margraten bezoeken. Maar zoals niet voor het eerst dit weekend gooit de regen roet in het eten. Omdat het er niet naar uitziet dat het snel droog zal worden besluiten we bij Vaals om maar rechtstreeks terug naar huis te rijden. Tegen een uur of 14:00 zijn we terug thuis.

Al met al, en ondanks de regen, toch wel een geslaagd eerste weekend met onze mobilhome.