2020 | Dag 14. Het Vättern meer

Zondag 27 september 2020.

Deze ochtend op tijd vertrokken vanaf Falkudden Camping. Nadat we alles weer geloosd hebben en water bijgevuld, worden we vriendelijk uitgezwaaid door de eigenaar. Het weer is nog steeds niet al te best maar de verwachting is dat het droog zal blijven. Dus met goede moed op weg richting het Vättern meer, onze bestemming van vandaag.

Rond de middag stoppen we in Katrineholm om bij de Maxi ICA nog wat brood en andere boodschappen te halen. Dan op zoek naar een goeie plek voor de lunch. De eerste afslag die we nemen blijkt niets te zijn, dus weer terug naar de route. De tweede poging is echter een voltreffer, we belanden ergens aan het eind van een onverharde weg aan een meertje. Een heerlijke plek. We laten Stella even zwemmen en warmen voor ons een soepje op met brood. Op het moment dat we dan weer willen vertrekken blijkt de ondergrond toch wat drassiger dan gedacht, de banden slippen door en we komen niet van onze plek. Wat heen en weer steken, nog eens de wielen haaks op het pad zetten en het lukt Robert om weg te komen. Dat was toch wel even schrikken.

Dan verder naar onze bestemming, onderweg nog vlug even tanken, voor het eerst kunnen we sinds lange tijd weer eens met de DKV card betalen, en op naar Stocklycke Hamn onze CP voor vandaag. Als we aankomen op de locatie zij we zeer verrast, geen andere mobilhomes, alleen wat auto’s en wandelaars en dat op zo’n mooie locatie. Maar zodra we de camper willen parkeren merken we pas hoe ongelijk het hier is. Met onze twee oprij blokken lukt het ons niet om ons huisje recht te zetten. We lopen nog wat rond om een betere plek te zoeken maar besluiten dan verder te gaan. Een zes kilometer verder is nog een plek aan het water.

Bij Hästholmens Hamn we meer geluk, er is als eerste ook nog plek en we staan recht. We moeten wel iets betalen maar dan hebben we ook alle voorzieningen. Is niet nodig maar ok, dan werkt de Nespresso machine tenminste ook als we aan de stroom staan. We betalen in het restaurant en verlenen de omgeving. Het is een prima locatie. Als we even later in de mobilhome zitten zien we ineens iemand uitkleden en het water in gaan. Dat lijkt ons toch wel wat koud maar ok. Na het eten wandelen we nog wat met Stella en dan zit de dag er al weer op.