2020 | Dag 16. Ales Stenar

Dinsdag 29 september 2020.

Heerlijk wakker worden vanochtend, het zonnetje scheen op de voorruit van de camper. Als Robert met Stella naar buiten gaat voelt hij al dat het heerlijk weer gaat worden vandaag. Tijd voor een korte broek dus. Ondanks dat we vrij laat klaar zijn voor ons doen, zijn we toch de eerste van de vier mobilhomes die vertrekt. Vandaag staat als eerste een bezoek aan het Vinslövs Fritidscenter op het programma, dat is een Hymer dealer in Vinslövs. Wij gaan daar dus heen omdat de passagiers stoel niet meer goed draait, een euvel dat we al eens eerder hebben gehad en waarschijnlijk komt door een losgekomen schroef.

Eenmaal bij de dealer blijkt het inderdaad een losse schroef te zijn. We worden netjes geholpen en binnen het half uur kunnen we weer verder. Dit alles onder service van de zaak!! Wat een top dealer!! Dan gaan we verder richting Kaseberga, daar schijnen wat stenen in een cirkel te staan genoemd, Ales Stenar. Als we aankomen parkeren we op de CP Ställplats Kåseberga, die is overdag gratis en we weten nog niet of we hier willen overnachten. We wandelen ruim een kilometer door het dorp omhoog richting de duinen waar de stenen staan. Het is toch best een indrukwekkend gezicht. We wandelen wat rond en gaan dan terug naar de mobilhome.

Op de weg terug ruiken we weer de heerlijke luchten van gerookte vis, een bordje met een pijl richting Hamn (Haven) doet ons besluiten die kant op te gaan. We zien na honderd meter gelijk al de haven. Dan komen ook de restaurantjes te voor schijn. We besluiten dan om voor het eerst dit verlof maar iets op het terras te gaan eten. Jeannette neemt een soort van garnalen met zalm salade en Robert gerookte makreel. Daarbij bestellen we twee Zweedse biertjes. We genieten op het terras van het zonnetje en het heerlijke eten. Als we even later dan nog langs de haven terug wandelen zien we ook nog wat souvenir winkeltjes. We kopen wat voor het thuisfront en zoeken dan onze Hymer weer op.

We besluiten om nog wat verder te rijden, we pakken de weg langs de kust en genieten van de uitzichten over de zee. Voor we er erg in hebben zitten we al bijna in Malmö. Vandaar is het maar een kleine stap om door te rijden richting Denemarken. We pakken de Oresundbrug en rijden richting Kopenhagen. Bij de grens staan wel douaniers maar we mogen zonder controle verder. Omdat we nog niet in Denemarken hebben overnacht en we daarom ook nog niet de sticker achterop de camper mogen plakken zien we onze kans schoon. Jeannette zoekt een leuke plek uit, Korsør Lystbådehavn, bij een jachthaven aan de grote Belt brug en daar parkeren we een goed uur later ons huisje. We zien nog net de zon ondergaan en eten nog een soepje. Niet veel later gaan we moe naar bed.