2020 | Dag 17. Glückstadt

Woensdag 30 september 2020.

Vandaag gaan we verder richting Duitsland. We worden wakker omdat men in de haven boten uit het water aan het takelen is en deze plaatsen vlak achter ons op het grind. We doen rustig aan en tegen half 10 rijden we weg, helaas voor ons is het wat mistig waardoor we de brug over de Grote Belt niet goed zien. We rijden terug door Korsør en het blijkt een leuk plaatsje te zijn. De aanwezigheid van een Marine basis en de vele andere boten werken hier zeer zeker aan mee. Als we de snelweg op rijden gaan we gelijk de Brug over.

Rond de middag gaan we de grens met Duitsland over, ook hier geen controle. Even verder parkeren we om te gaan lunchen en kijken we hoe we verder zullen rijden. We besluiten om niet over Hamburg te gaan maar het pontje bij Glückstadt te nemen. Over kleinere wegen rijden we verder, dat is een stuk leuker dan de snelweg vinden wij. Dan komen we aan bij de overgang over de Elbe, er staat een behoorlijke rij te wachten. Er gaan zo’n 4 vaarten weg en een uur voorbij voordat wij op de boot staan. De overtocht kost 19 euro  voor onze mobilhome van 7 meter. Na toch wel  bijna een half uur varen staan we aan de andere kant.

Hiervandaan is het nog zo’n veertig kilometer naar onze bestemming. We zijn op zoek naar een supermarkt om nog eens een Erdinger Weizen bier te kopen voor vanavond. We rijden verschillende dorpjes in en gaan een soort Aldi in maar helaas het gezochte vinden we niet. Dan maar door naar onze camping, Campingplatz See Achtern Diek. We checken in en installeren ons op de toegewezen plek. Het zonnetje schijnt dus wat willen we nog meer. Als we staan gaan we snel eerst even naar de camping winkel, daar vinden we ook geen Erdinger maar wel een ander soort Weizen. De camping blijkt een grote te zijn, we lopen wat rond met Stella en zien dat alles we netjes is maar zoals al gezegd echt groot, ook het aantal bezoekers is nog veel te noemen voor deze tijd van het jaar. Ach ja je hoort ons niet klagen. We genieten van het zonnetje, ons Weizen biertje en een heerlijke douche. Morgen gaan we toch weer verder.

Alsof het niet onze vakantie mag zijn gaat ook de waterpomp nog kapot. Gevolg er komt geen water meer uit de kraan. Robert pakt de iPad erbij en gaat op zoek naar alweer een Hymer dealer, in Duitsland dan wel deze keer.