2020 | Weekend langs de Maas

Ruim boven de dertig graden gaat het worden, en omdat we op ziekenbezoek willen gaan in Arnhem besluiten we dit weekend toch maar weer te vertrekken met onze mobilhome. Snel even twee plekken reserveren aan het water en we kunnen vertrekken.

Vrijdag 31 juli 2020

Als we alles klaar hebben vertrekken we rond 11 uur richting Plasmolen. Het word een snikhete dag met temperaturen van ruim boven de 30 graden Celsius. Het is iets maar dan een uur rijden maar dan komen we aan bij Camperplaats Eldorado. We melden ons bij de jachthaven kopen wat muntjes voor de douche en de stroom en rijden dan de slagboom door.

De camperplaats blijkt maar klein te zijn, zo’n 13 plaatsen. Gelukkig voor ons zijn het wel allemaal mooie plekken met zicht op de Mookerplas. We willen niet overdrijven maar ik denk dat we een van de mooiste plekken hadden van het terrein. Als we de mobilhome hebben neergezet, de luifel uitgedraaid en de stoelen en tafel hebben geplaatst, zetten we ons heerlijk neer met een fraai zicht over het water en de bootjes die er rondvaren.

Het is ‘s middags echt veel te warm om nog iets te gaan ondernemen, dus met een lekker koud biertje en een glaasje rosé blijven we lekker onder de luifel. Wel neemt Jeannette samen met Stella nog even een duik in het koele water maar verder komen we niet. We genieten van de drukte op het water en de mooie plek voor ons huisje op wielen.

Tegen de avond besluiten we toch om maar iets te gaan eten. In dezelfde straat als de CP hadden we, toen we aankwamen, ook een pannenkoekenhuis gezien. Omdat we al twee weken tegen elkaar zeiden dat we daar zin in hadden was het besluit snel genomen. Samen met Stella trekken we naar de Pannenkoekenbakker.

Nadat we even hebben staan wachten voor het terras worden we vriendelijk ontvangen en mogen we plaats nemen aan een tafeltje binnen. We bestellen eerst een drankje en Stella krijgt netjes een bakje water. De pannenkoeken smaken prima en binnen een uur staan we weer buiten. We wandelen rustig terug richting de camperplaats om daar nog even samen met Stella een frisse duik te nemen.

De rest van de avond spelen we nog wat potjes duizenden en het is zo half twaalf als we het bed induiken.

Zaterdag 1 augustus 2020

Het heeft vannacht behoorlijk lelijk gedaan, we hebben zelfs onze dakramen dicht moeten doen, zo hard heeft het gedonderd en geregend. Gelukkig heeft onze luifel die we voor het eerst uit hebben laten staan het goed doorstaan. We hebben sinds deze trip nieuwe steunen gekocht van Peggy Peg en deze bevallen prima.

Als we wakker worden is het gedaan met regenen en is de temperatuur ook redelijk gezakt. We gaan door ons normale ochtend ritueel en Stella krijgt extra aandacht van de kinderen van onze mede camperaars. Ja we moeten nogmaals zeggen dit is een zeer mooie plek, en we hebben super geluk met onze buren. Echt een topdag hebben we gehad.

Maar zoals aan alles komt ook aan ons bezoek van Eldorado een einde. We pakken alles in en tegen 11 uur vertrekken we richting Arnhem om op bezoek te gaan bij de moeder van Robert die in een revalidatie centum ligt. Onderweg stoppen we nog even in Oosterbeek om wat drinken en nootjes in te slaan. Bij de visboer waar we naast parkeren nemen we nog wat lekkere kibbeling en gaan dan door naar Arnhem.

Roberts moeder heeft deze ochtend al twee keer gebeld of we echt wel vandaag zouden komen en dat ze er klaar voor zat. Tegen half een, zoals afgesproken, parkeren we de mobilhome voor het revalidatie centrum. We halen moeders op en nemen ze in de rolstoel mee voor een wandeling door de omgeving. Ze geniet met volle teugen, het is dan ook al van 19 mei geleden dat zo zolang buiten is geweest. Na de wandeling nemen we nog ijsje op het terras en dan is het uur al weer voorbij.

We nemen afscheid en vervolgen onze trip richting Camperlocatie De Veerdam in Druten. ook hier hebben we gereserveerd aan de Waal dus heerlijk voor onze Stella. Als we ter plaatse komen en de beheerder bellen zoals gevraagd bij de reservatie, blijkt dat ze onze mail over het hoofd hebben gezien. De cp is vol en er is geen plaats meer voor ons. We bedanken hartelijk voor het aanbod of men voor ons moet kijken bij locaties in de buurt en gaan maar zelf op zoek.

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, met deze mooie dagen en op een zaterdag zijn vele plekken dus al vol. Uiteindelijk vinden we nog een plekje bij Recreatiepak De Zandmeren in Kerkdriel. Het blijkt geen foute keuze, we hebben een prima plek en staan ook niet ver van de Zandmeren vandaan.

Eerst gaan we maar iets drinken bij het Brandend Zand. Omdat we nog niet geluncht hebben bestellen we gelijk een borrelplankje erbij. Als we voldaan zijn lopen we nog even langs het strandje, het is er nog steeds erg druk en de mobilhomes staan achter elkaar langs het water. Ze mogen hier wel niet overnachten horen we later van een van de camperaars die ‘s avonds nog zijn auto op de CP plaatst.

Nadat we Stella nog even hebben laten zwemmen wandelen we terug naar onze mobilhome. Het is alweer na 18:00 uur en als we nog even rustig hebben gezeten met een drankje wordt het tijd om te koken. Even later worden we weer onaangenaam verrast door het feit dat de vader van Jeannette, net als afgelopen weekend, weer is opgenomen in het ziekenhuis.

Na nog een paar potjes regenwormen duiken we ons bed in, morgenvroeg vertrekken we weer naar huis.

Zondag 2 augustus 2020

Na een heerlijke nachtrust zijn we ‘s morgens rond 08:00 wakker. We laten Stella uit, pakken een bak koffie en ontbijten vandaag binnen. Het is toch wat frisser in de schaduw langs de mobilhome. Het is rond half 11 als we klaar zijn om te vertrekken. We lozen het vuil water en maken het chemisch toilet schoon en gaan op naar huis. Het einde van toch weer een mooi weekend.