2021 | Sneeuw op de Spekdonken

Een nieuw jaar dus nieuwe kansen. Net als vorig jaar is ons doel toch minimaal een keer per maand er op uit te gaan met de mobilhome. Er staat tot dusver een grote reis gepland, in Augustus/September willen we voor drie weken richting Noorwegen met 6Only. Maar zover is het nog niet.

Onze eerste trip van het jaar zal samen met de Baai zijn en gaat richting Camperplaats de Spekdonken in Vessem. Omdat Gwennie nog moet werken vertrekken we vrijdag aan het eind van de middag.

Vrijdag 15 januari 2021.

Het is iets over vier uur als we thuis vertrekken met de mobilhome naar Johan. Als we die opgehaald hebben vertrekken we gelijk door richting Best om Gwennie op te halen van het werk. Zij moet nog tot 17:00 uur werken, Iets na vijf uur vertrekken we dan richting Vessem, het is maar een 30 kilometer dus rond half zes arriveren we op Camperplaats de Spekdonken. Als we de cp oprijden komen we gelijk al Jos tegen, hij is onderweg met een kruiwagen hout voor de stookton die op de camperplaats staat. Vriendelijk wijst hij ons de plaatsen waar we mogen parkeren, plek 24 en 25. Als we eenmaal geïnstalleerd. staan worden de hondjes door de mannen uitgelaten en storten de dames zich op het eten.

Niet veel later zitten we in de Baai hut aan de lasagna met een lekker biertje erbij. We praten gezellig wat bij en de avond vliegt voorbij. Op de CP word het vuur nog aangestoken maar daar is het voor ons te druk in deze corona tijden. Nog even de hondjes uitlaten en dan is het al weer tijd om ons bed op te zoeken.

Zaterdag 16 januari 2021.

We zijn al vroeg wakker, het is iets voor achten als Robert eruit gaat om de kachel wat hoger te zetten. Dan naar buiten met de hondjes. Johan is er ook al uit en wandelt samen met Tygo ook mee. Niet veel later zitten we met zijn allen aan het ontbijt, gezellig nog even kletsen en bespreken wat we vandaag gaan doen. Ook de voor vele al bekende friet stoofvlees wordt besteld voor vanavond. We besluiten vandaag maar lekker met de hondjes het bos in te trekken en op zoek te gaan naar geocaches.

Zo rond 10 uur half 11 vertrekken we met de drie hondjes richting het bos wat dicht bij de camperplaats ligt. We gaan op zoek naar de caches van de Elfenpad route. Al snel vinden we de eerste cache, een foto word gemaakt van de getallen die we later nog nodig zullen hebben om de bonus te kunnen vinden en we gaan verder naar de volgende. Het blijkt dat de caches niet al te moeilijk te vinden zijn. Alhoewel er voor de vierde toch even geklommen moet worden.

Als we bij de achtste geocache zijn besluiten we dat we toch ook wel even langs de iets verderop gelegen vijver Grootmeer willen wandelen. We verlaten dus even de geocache route en lopen rond het Grootmeer. Daarna pakken we de caches weer verder op bij punt 9. Helaas zijn de getallen voor de coordinaten hier niet aanwezig dus de bonus kunnen we wel vergeten. Alhoewel Robert stuurt voor de zekerheid wel even een bericht naar de plaatser van de caches. We maken de route af en vinden alle 11 punten, maar doordat we de getallen van punt negen missen kunnen we de bonus niet zoeken.

Moe maar voldaan wandelen we terug naar de mobilhomes. Ondanks dat we de bonus niet hebben kunnen vinden hebben we fijn gewandeld met de hondjes. Eenmaal terug bij de mobilhome maakt Jeannette een lekkere jägertee om op te warmen. We kletsen gezellig wat met wat hapjes en voor we het weten staan ze aan de deur met de friet en stoofvlees. Die komt als geroepen omdat we toch nog wel trek hebben na die wandeling, en eerlijk is eerlijk, het is echt heerlijk.

Ondertussen is het ook gaan sneeuwen. Het word witter en witter op de camperplaats. Ook krijgen we nog een mailtje van de mensen die de geocache hebben geplaatst die we vanmiddag hebben gezocht. Hierin staan de getallen die we nodig hebben voor de bonus. We slaan druk aan het puzzelen en rekenen en besluiten morgen toch nog maar even te gaan zoeken. In de avond doen we nog wat muziek spelletjes en als de Duvel’s en andere biertjes op zijn is het tijd om te gaan slapen. Het is alweer bijna twaalf uur.

Zondag 17 januari 2021.

Rond half negen staan we op, Johan en Robert gaan even naar buiten met de hondjes en de dames verzorgen het ontbijt. Eieren met spek vandaag. Van de sneeuw is overigens niet veel meer te zien, er ligt nog wel wat maar veel is al weg. Na het ontbijt en de bijbehorende afwas is het tijd om op zoek te gaan naar de bonus cache. Als we het goed hebben gedaan dan moeten we hem kunnen vinden.

Eenmaal in het bos op de locatie van de coordinaten zoals we die hebben uitgerekend zien we wel een cache alleen is dat er een van de Tjilp route. Na heel; wat puzzelen en zoeken op internet zien we wat we fout hebben gedaan.We berekenen de oplossing opnieuw en ja hoor we komen nu uit bij de bonus cache van het Elfenpad. Op de weg terug naar de camperplaats nemen we nog een aantal caches mee.

Tegenhalf twee zijn we terug bij de mobilhome, nog even lunchen, het chemisch toilet en vuil water legen en we kunnen vertrekken richting huis. Het was weer een geslaagd weekend. Op naar de volgende.