2020 | Richting Delfzijl

Robert heeft een lang weekend dus we gaan er weer op uit. Als doel hebben deze keer Friesland en Groningen, maar zoals meestal, niks staat vast. Het enige wat we hebben besproken is de camperplaats IJsseldelta Marina Hattem. Hier stoppen we donderdagavond omdat Hendri, een vriend van ons die daar in de buurt woont, even langs komt. Ook willen we langs Winschoten om even af te spreken met de fokkers van onze Beau en Stella. Voor de rest gaan we wel zien waar we terecht komen.

Donderdag 2 juli 2020

Nederland Hattem Kerkplein Terras Hymer Exsis-i 588
Kerkplein Hattem

Het is al weer half 11 in de ochtend voordat we thuis vertrekken. we zijn onderweg naar Hattem, een rit van ongeveer 160 kilometer. Nog steeds sinds het begin van de lockdown is het rustig op de weg en kunnen we lekker doorrijden. Iets voor één uur staan we voor de slagboom bij IJsseldelta Marina. Er hangt een papier dat de CP vol is maar gelukkig hebben we gereserveerd. We melden ons aan en mogen een plekje uitzoeken. Er staan al redelijk wat mobilhomes maar er zijn nog mooie plaatsen vrij met zicht op de haven.

Eenmaal geïnstalleerd haalt Robert de laptop boven want er moet nog wel gewerkt worden. Jeannette vertrekt met Beau en Stella richting centrum om alvast wat te verkennen. Niet veel later als het werk erop zit is het tijd om samen richting centrum te wandelen. Hattem blijkt een leuk Hanzestadje en nadat we wat zaken hebben gekocht die we nodig hebben nemen we plaats op het terras voor de kerk.

Tegen half 6 wandelen we terug naar de CP want we hebben met Hendri afgesproken dat hij tussen 18:00 en 19:00 daar zou zijn. Precies op tijd zien we hem op de fiets aankomen. We drinken nog een Stella en vertrekken dan richting Hattem om wat te gaan eten. Hendri loodst ons richting restaurant ‘t Spookhuis. Het blijkt een voltreffer te zijn we hebben heerlijk gegeten en bij kunnen praten.

Terug bij de mobilhome buurten we nog wat verder onder het genot van een paar Stella’s maar dan is het tijd voor Hendri om terug te fietsen, hij moet tenslotte morgen ook nog werken. Het is tegen 23:30 uur als we in bed kruipen.

Vrijdag 3 juli 2020

Rond half 8 worden we wakker, Robert neemt Beau en Stella mee en Jeannette zorgt voor de koffie. Het is toch wel heerlijk hier aan de jachthaven.Na de gebruikelijke ochtend werkzaamheden is het alweer tegen half elf voordat we vertrekken richting Delfzijl. Jeannette is vandaag de chauffeur van dienst.

We rijden eerst richting Giethoorn binnendoor en rijden rustig door de mooie omgeving. Na Giethoorn gaan we richting autostrade omdat we nog wel een eindje moeten rijden naar Delfzijl. We willen op tijd zijn want we zijn bang dat de CP wel eens vol kan zijn. Als we tegen één uur Camperlocatie Eemsdijk in Delfzijl oprijden blijkt dat onze angst voor niks is geweest, er is plek genoeg.

De Camperplek is nog niet zolang geleden aangelegd en we moeten zeggen het is een prima CP. We zouden willen dat elke plek zo was. Helaas is het sanitair blok wel heel erg basic en is er in de omgeving niet echt iets interessants te beleven. Delfzijl zelf valt ook tegen, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders.

Helaas werkt het weer ook niet echt mee, het waait behoorlijk. We wandelen nog wat met de hondjes, eten pannenkoeken en spelen een spelletje duizenden rond en in de camper.

Zaterdag 4 juli 2020

Na het vaste ochtend ritueel, vertrekken we richting Blauwestad bij Winschoten. Uiteraard word eerst het grijs water en het chemisch toilet geleegd en vullen we ons vers water. Dan kunnen we op pad. Het is maar een 30 km en we zijn dus al op tijd ter plaatse. Ook hier valt het ons op dat het niet druk is. Sterker nog we zijn de enige op Camperplaats Blauwestad. We melden ons aan bij het havenkantoor en gaan dan nog snel even terug richting Winschoten om wat boodschappen te doen.

Jammer genoeg blijft het zowat de hele middag regenen zodat we aan de mobilhome gekluisterd zijn, Jeannette gaat nog wel even douchen en reserveert gelijk een tafel voor twee, met twee honden, in het restaurant Heerlijke Streken. Verder doen we wat spelletjes en drinken wat totdat het half zeven is. Als we niet hadden afgesproken morgenvroeg met Jan en Annemarie waren we waarschijnlijk al verder richting zuiden afgezakt. We begrijpen van vrienden dat het weer daar beter is.

Rond half zeven gaan we aan tafel bij de Heerlijke Streken. We eten gezellig wat en tegen half 10 lopen we terug richting onze mobilhome, nog steeds in de harde wind en regen. We spelen nog een spelletje duizenden en duiken dan ons bed in.

Zondag 5 juli 2020

Na een onstuimige nacht, het heeft de hele nacht hard gestormd, stappen we rond half 9 uit ons bed. We zijn nog steeds de enige camper op de CP. Na het ontbijt gaat Robert nog even douchen en levert de kaart in om onze 20 euro borg terug te krijgen. Dan is het tijd om te vertrekken richting Meerwijck waar we afgesproken hebben met Jan en Annemarie.

Ongeveer een half uur later, zo tegen half twaalf rijden we de parking bij het Zuidlaardermeer op. De mobilhome kunnen we prima parkeren en we lopen naar het strandpaviljoen om alvast iets te drinken. We hadden tenslotte pas om 12:00 uur afgesproken.

Het is zo’n kwart over twaalf als Jan en Annemarie er zijn, samen met de kids en de labradors Beer en Zenn. We wandelen een stuk door het bos, laten de hondjes lekker even zwemmen en borrelen gezellig nog wat na bij het strandpaviljoen. Tegen 14:30 nemen we afscheid en trekken verder naar onze volgende bestemming, richting Arnhem.

Omdat Robert’s moeder in het ziekenhuis ligt, willen we een dag op Camping Warnsborn gaan staan in Arnhem zodat hij ‘s avonds op de fiets naar het bezoekuur kan gaan. Omdat je via de website alleen maar voor twee nachten kan reserveren gaan we er op goed geluk naar toe. Gelukkig is het geen probleem en tegen 17:00 uur staan we geïnstalleerd en wel op onze plaats.

De camping blijkt een prima locatie te zijn. Ook voor onze hondjes, je loopt zo de plaats af het bos in waar ze los mogen lopen. Ook de fietsafstand naar Rijnstate is prima te doen. Tegen half negen als we weer terug zijn bij de mobilhome eten we nog een soepje en gaan nog even heerlijk met Beau en Stella het bos in. Het is alweer tegen elf uur als we ons bed in duiken. Helaas zit ons tripje er morgen al weer op.

Maandag 6 juli 2020

Na een heerlijk nachtrust staan we rond 08:00 uur weer langs ons bed, De hondjes uitlaten, eten, wassen het hele ritueel wordt weer herhaald. Dan is het tijd om op te ruimen, het chemisch toilet wordt geleegd, afval weggebracht en dan is het tijd om richting huis te gaan. Het is iets over twaalf uur als we thuis de oprit oprijden. Ondanks het slechte weer was het toch weer een geslaagd weekend.