2020 | Rondom Arnhem

Door verschillende omstandigheden is onze grote reis met de mobilhome dit jaar vooralsnog in het water gevallen. Een nieuwe opdracht voor Robert en wat familiale gezondheidsproblemen hebben er voor gezorgd dat we maar 6 dagen weg kunnen en in verband met ziekenhuis bezoeken ook nog eens rond Arnhem.

Donderdag 23 juli 2020

Het is rond de middag als we thuis vertrekken, waar we lang hadden gekeken naar de CP langs de Rijn bij Wesel hebben we toch gekozen om richting Utrecht te vertrekken. Robert had een mooie plek gevonden bij Everdingen. Omdat het daar meestal druk is toch maar even van te voren gebeld en gereserveerd. Omdat het maar een goeie honderd kilometer rijden is komen we rond half een aan bij Camperlocatie Fort Everdingen.

We rijden het terrein op en worden vriendelijk geheten door Carla die ons netjes de weg wijst en uitleg geeft over de locatie. Als we geïnstalleerd zijn is het tijd om de locatie eens te gaan verkennen. Omdat we allebei naar de wc moeten lopen we als eerste die kant op. Het sanitair gebouw blijkt te zijn aangelegd in een oude bunker. Prima opgezet en het voldoet prima!

Vlak langs de bunker staat een groen houten gebouw met een terras ervoor. Uiteraard gaan we even kijken, en het blijkt dat hier het bier word geschonken van de lokale bierbrouwerij Duits & Lauret. Goede klanten als wij zijn bestellen we een Wiess voor Jeannette en Robert waagt zich aan een Biere de Garde Brune. Het bier is prima te drinken dus al snel volgen nog een Duits & Lauret Blond en een Swarte Kray.

Als we tegenover het terras ook nog een winkeltje zien waar het bier te koop is pakken we nog wat verschillende smaken en een bierkaasje mee voor later bij de mobilhome. Bij de camper wordt het bier en de kaas in de koelkast gelegd en we besluiten met Stella even richting de Lek te wandelen die vlak langs het fort stroomt. We lopen een mooi rondje door de natuur en laten Stella even heerlijk zwemmen.

Terug bij de plaats nemen we nog heerlijk plaats in het zonnetje, boekje, biertje en kaasje erbij en het het is prima te doen. We eten nog een soepje, Robert en Stella lopen nog om het fort en dan is het tijd om naar binnen te gaan. Nog een spelletje en het is alweer tijd om te gaan slapen.

Vrijdag 24 juli 2020

Na een heerlijke nachtrust vertrekken we die morgen weer bij het fort, onze volgende bestemming is Wageningen. Robert is daar geboren en we willen nog wel eens gaan kijken. Maar eerst rijden we langs Witoma waar we onze Hymer hebben gekocht. Twee weken geleden zijn we daar geweest omdat onze koelkast het niet meer deed, was niks anders dan een zekering, maar nu springt de koelkast niet meer over op LPG. Sterker nog hij doet het helemaal niet meer op gas.

Helaas voor ons is het te druk en hebben ze niemand vrij die even kan kijken. Omdat het uiteraard geen noodgeval is accepteren we dit en rijden door naar Wageningen. Aangekomen op de CP Parking Rijnhaven is het ons al snel duidelijk dat we hier niet gaan overnachten. Het is gewoon een parkeerplaats maar het ergste wat ons stoort is het drukke vrachtverkeer was vlak langs de plek doorgaat richting bedrijven aan de haven.

Omdat de plek toch gratis is en vlak bij het centrum parkeren we onze mobilhome en wandelen met Stella naar de stad. Er is veel veranderd sinds we hier de laatste keer zijn geweest, maar het blijft leuk om alles nog eens terug te zien. Na een rondje te hebben gedaan eindigen we op de markt bij Eetcafe de Kater. We eten en drinken iets en gaan dan terug richting de haven.

Onderweg richting Lathum, onze volgende stop, merken we al dat het drukker begint te worden. De eerste files ontstaan en met wat vertraging arriveren we bij CP Jachthaven ‘t Eiland. We nemen plaats aan de waterkant en melden ons bij de receptie. We geven aan dat we twee dagen willen blijven en dat is geen probleem.

Later op de middag wandelen we nog even naar de Spar om wat boodschappen te doen voor het eten en gaan met Stella nog even zwemmen. Ondanks de regenbuien tussendoor is het toch weer een mooie dag geweest. Na een spelletje duizenden gaan we weer rond 23:00 ons bed in.

Zaterdag 25 juli 2020

Een lekkere rustdag vandaag. We willen niet teveel doen, alleen moet Robert vanavond naar het ziekenhuis om op ziekenbezoek te gaan bij zijn moeder. We doen het dus rustig aan deze ochtend. Jeannette gaat even douchen, iets dat Robert gister al had gedaan. Veder bespreken we een tafel voor het eten bij brasserie VIN en hangen wat rond bij bij de mobilhome.

Rond de middag wandelen we met Stella langs de Giesseplas, heerlijk vind ze het, lekker rennen en zwemmen. Moe maar voldaan komen we terug bij de camper en Jeannette pakt de fiets Jeannette naar de Spar om een 4 uurtje te halen, twee “bossche bollen” en nog twee appelflappen voor morgenvroeg.

Het is alweer bijna vijf uur als Robert moet vertrekken, het is toch zo’n 15 km naar het ziekenhuis. Als hij tegen 19:45 terug is vertrekken we gelijk naar VIN. De brasserie heeft sinds dit jaar nieuwe uitbaters en alhoewel de kaart niet bijzonder groot is kunnen we prima eten voor een schappelijke prijs. Een lekker biertje erbij, wat wil een mens nog meer 😉 Na het eten drinken we nog iets in de mobilhome laten Stella nog even uit en de dag zit er weer op.

Zondag 26 juli 2020

Vandaag moeten we weer op pad. We hebben een verjaardag in de familie en daar moeten we naar toe. Na het ontbijt, de heerlijke appelflap die Jeannette gister had meegenomen word het tijd om langzaam in te pakken. Geoefend als we zijn gaat dat vrij vlot en als we dan de vuilwater tank geleegd hebben en het chemisch toilet hebben verschoont, is het tijd om te vertrekken.

Na een klein uurtje rijden komen we aan bij Jachthaven ‘t Loo in Linden. Tijdens een eerder weekend dit jaar, zie Een weekend “Bij Ons”, hadden we al eens hier voor de poort gestaan. Helaas voor ons was de ondergrond toen te drassig en was de CP gesloten. Vandaag hebben we meer geluk, we rijden achter een andere mobilhome de CP op en wij nemen de eerste de beste plek die vrij is. Helaas voor de camperaar voor ons is echter verderop alles vol want even later zien we hem teleurgesteld weer de CP verlaten.

Nadat we hebben ingecheckt bij de havenmeester vertrekt Robert nog even op de fiets naar de Jumbo om wat boodschappen te doen. Als we terug zijn komen Romy en Alexander langs om ons op te halen voor de verjaardag. Na een drankje in de camper is het tijd om te vertrekken. Gelukkig is het niet zo ver naar de verjaardag dus we zijn mooi op tijd daar.

We zitten de middag gezellig met familie en voor eten en drinken is prima gezorgd. Zoals met al het goede komt ook hieraan een eind en Opa en Oma brengen ons terug naar Jachthaven ‘t Loo. We nemen afscheid en gaan terug naar de mobilhome. Het zonnetje schijnt nog een beetje dus we lezen nog wat buiten totdat Jeannette het te koud vind worden. Dan maar naar binnen. Traditie getrouw word er nog een potje duizenden gespeeld en dan is het weer genoeg geweest.

Maandag 27 juli 2020

De planning was om vandaag richt Camperpassie te rijden in Neede om ons te laten informeren over raamisolatie voor als we van de winter ook weg willen met ons huisje op wielen. Echter om iets voor 07:00 werden we wakker gebeld door de moeder van Jeannette. Jeannette haar vader die ons gister nog terug had gebracht was plots opgenomen in het ziekenhuis.

De keuze is dan niet zo moeilijk, snel alles inpakken en terug richting huis. Jammer van de laatste twee dagen die we nog hadden maar er zijn belangrijkere zaken. tegen een uur of negen rijden we thuis de oprit op, Jeannette gaat snel naar het huis van haar ouder om de hond uit te laten ‘s middag krijgen we het nieuws dat het een gal crisis is geweest. Niet leuk maar al met al valt het dus nog mee.

Ondanks een abrupt einde van ons weekend hebben we toch weer mooie plekken mogen bezoeken en was het weer een heerlijk weekend. We kunnen niet wachten op de volgende!!