2021 | Dag 03. Chateau de Reinhardstein

Vrijdag 14 mei 2021.

Stella is vannacht gelukkig rustig gebleven. Het is toch al weer na achten als Robert eruit gaat het bestelde brood op te halen en een rondje met ons meisje te doen. We doen lekker rustig aan met het ontbijt en lezen rustig wat in de mobilhome. Het weer is echter best oké en tegen 10 uur besluiten we dat het tijd is voor een wandeling.

We trekken de wandelschoenen aan en gaan op pad, in maart hebben we hier ook al een mooie wandeling gemaakt en ons doel is om ongeveer hetzelfde te doen. Een rondje van zo’n 10 kilometer. Het eerste stuk loodst ons langs het Lac de Robertville tot aan de stuwdam. Deze staat momenteel in de steigers waarschijnlijk voor onderhoud. bij de stuwdam lopen we het bos in richting Chateau de Reinhardstein.

Aangekomen bij het kasteel nemen we plaats op het terras, na een koffie is het tijd voor een biertje, een lokaal bier genoemd naar het Chateau. Als we verder lopen komen we langs de waterval en steken we de rivier over terug naar de stuwdam. We stoppen bij Chalet du Barrage omdat we in de verte donkere wolken aan zien komen. We nemen plaats onder een parasol en als we net wat te eten hebben besteld en een lokaal biertje begint het te regenen.

Na een fikse bui klaart het weer op, we vervolgen onze tocht langs het meer onder een heerlijk zonnetje. Terug bij Camping la Plage halen we de tafel en stoelen uit de garage en genieten van het zonnetje. Aan het eind van de middag nemen we allebei een heerlijk douche en halen de skottelbraai boven om wat te BBQ’en. Dit is niks te vroeg want in het begin van de avond begint het weer te regenen.

In de mobilhome zetten we de TV maar weer eens aan en kijken naar de nieuwe film op Netflix Ferry over Ferry Bouman de hoofdrol speler uit het eerste seizoen van Undercover. Na de film lezen we nog iets en duiken dan maar weer ons bed in. Morgen gaan we verder richting Poupehan.