2021 | Dag 04. Aan de Semois in Poupehan

Zaterdag 15 mei 2021.

Het heeft behoorlijk geregend vannacht. De camperplek is behoorlijk drassig als we wakker worden. Omdat we vandaag verder gaan toch wel even spannend hoe het zal gaan met vertrekken. In maart met sneeuw was het ook wel gelukt maar oke. Na het ochtendritueel van Stella uitlaten, brood halen en ontbijten, wordt ook nog snel het chemisch toilet geleegd, Jeannette gaan afrekenen en we kunnen vertrekken.

Omdat het overal superdruk is omdat iedereen een verlengd weekend heeft met hemelvaart hebben we gereserveerd bij Camping le Prahay in Poupehan, we zijn daar eerder dit jaar al eens geweest op de gratis CP maar nu gaan we dus naar de camping, we hebben die de vorige keer bezocht maar hij was toen nog gesloten.

We besluiten vandaag de toeristische route te volgen omdat we tijd genoeg hebben. De route is prachtig over smalle wegen met schitterende vergezichten in de Ardennen. Helaas is er een Tilff een opbreking en mogen voertuigen langer dan 6 meter niet door. Het kost ons een omleiding van wat kilometer maar niet getreurd we vinden onze route weer en gaan verder alsof er niet is gebeurd.

Onderweg stoppen we bij een grote supermarkt voor wat boodschappen en rijden dan verder naar de Camperplaats in Rochefort om onze lunch te nuttigen, de sushi die we hebben gekocht, De camperplaats is een prima plek zeker omdat deze gratis is en vlakbij het centrum. Wij maken daar verder dan de lunch geen gebruik van en gaan verder richting Poupehan.

Tegen half drie arriveren we bij Le Prahay, Na drie plekken toegewezen te krijgen hebben we eindelijk een plek die vrij is. we installeren ons en gaan op verkenning. De camping blijkt volzet te zijn en het is een drukte alsof er geen Covid-19 is. Wij drinken wat op het terras en verblijven daarna bij de mobilhome, Het terras is gereserveerd voor mensen die eten hebben besteld.