2021 | Dag 05. Wandeling langs Frahan

Zondag 16 mei 2021.

Op de verjaardag van Johan en Jule zitten wij nog in Poupehan. Al vroeg is het druk op de camping met mensen die vandaag na terug naar huis vertrekken. Voor hen zit de vakantie erop, wij zitten pas aan het begin, we hebben nog ruim een week. Onder het genot van iedereen te zien opruimen genieten wij nog van het ontbijt. Niet veel later maken we ons klaar voor onze wandeling van de dag.

Het is zo rond half 11 als we op stap gaan voor een rondje langs de Semois. We hebben een wandeling gevonden van zo’n 11 kilometer en omdat de weer app’s vanmiddag allemaal regen voorspellen vertrekken we dus maar op tijd. Vanaf de camping naar het startpunt van de route is het een kleine kilometer. Eenmaal bij de start gekomen zien we echter nergens de route aangegeven.

Dan maar op pad zonder bewegwijzering. Wel staat als eerste de Pic du Midi aangegeven, die volgen we dan maar. het is gelijk steil omhoog dus warm zijn we binnen enkele ogenblikken. Aangekomen bij Pic du Midi hebben we een prachtig uitzicht over Poupehan. We drinken iets en rusten even voordat we verder gaan richting Chaire à Prêcher. En eerlijk is eerlijk het uitzicht hier is vele malen mooier dan daarvoor.

Op goed geluk vervolgen we de route zoals wij denken dat hij moet zijn en komen inderdaad aan bij de brug over de semois in Frahan. Vlak voor de brug stoppen we nog voor een drankje en soepje bij La Passerelle. Dan is het verder terug richting La Prahay. Buiten wat lichte druppels komen we droog aan. Wel net op tijd, want als we net hebben plaatsgenomen op het terras van de camping barst de regen los.

Omdat Jeannette al een paar dagen zin heeft in frietjes vragen we of we die kunnen bestellen, helaas is dat net als gister niet mogelijk en koken we zelf weer iets in de mobilhome. We spelen nog een spelletje op de verder bijna lege camping en daan dan naar bed.