2021 | Dag 06. Fondry des Cheins

Maandag 17 mei 2021.

De camping was al eigenlijk helemaal verlaten, zo’n kleine 10 campers, caravans staan er nog. Hoog tijd voor ons om dus ook te vertrekken. Na het ontbijt pakken we rustig alles in, legen alles en vullen weer bij en vertrekken dan richting Nismes voor een bezoek aan Fondry des Chiens.

We besluiten de GPS te volgen wat resulteert in een tocht over Frans grondgebied. Omdat we toch nergens stoppen zal het wel mogen zeker?Iets meer dan een uur later parkeren we op de camperplaats Parking Nismes I. Als we willen gaan betalen zien we dat de betaalzuil buiten gebruik is. Omdat de uitbater, het bureau du tourisme in de buurt is gaan we even vragen hoe dat zit. We krijgen een gratis ticket dus dat is ook weer opgelost.

Dan maar op verkenning, Jeannette heeft gezien dat er achter een kasteeltje een mooi park zou zijn, Jardin d’O. Samen met Stella lopen we door het park. Het blijkt inderdaad een leuk park te zijn met veel water. Na een mooie wandeling en nog wat sightseeing in het dorp gaan we terug naar de mobilhome voor de lunch.

Na de lunch trekken we onze wandelschoenen aan en vertrekken we richting Fondry des Chiens. Het is behoorlijk wat klimmen maar na een kleine 2 kilometer komen we aan. Eerlijk is eerlijk, we vinden het best indrukwekkend, We bekijken de diepe kloven en wandelen de route 1 door de omgeving. Als we terug naar de mobilhome stappen worden we nog getrakteerd op een fikse regenbui.

Nat maar voldaan stappen we de camper binnen. Omdat het nog steeds regent en we nog steeds geen frituur hebben gezien, besluiten we verder te trekken richting Chimay. Een maal in Chimay nemen we onze intrek op de Camping Communal de Chimay. We hadden begrepen dat de camping 1 euro duurder zou zijn dan de CP maar met meer faciliteiten, Keuze snel gemaakt dus op de camping, welke ook nagenoeg leeg is.

Als we zijn geïnstalleerd, trekken we nog naar het centrum, helaas voor Jeannette komen we niet verder dan een paar Chimay biertjes want een frituur zien we niet, Dan maar weer zelf koken. Gelukkig klaart het weer wat op en zien we geregeld de zon doorkomen. We kijken wat TV en dan is het alweer tijd om naar bed te gaan. Morgen richting de zee.