2021 | Dag 07. Via Westvleteren naar de kust

Dinsdag 18 mei 2021.

Na een rustige nacht, niet verwonderlijk want we zijn bijna de enige op de camping, staan we zoals bijna elke dag rond 8:00 uur op. Althans Robert, Jeannette heeft vandaag wat meer moeite. Omdat de camping toch wel een troosteloze indruk achterlaat besluiten we toch maar verder te trekken. Volgens de weergoden wordt het aan de kust mooi weer. We maken nog wel even gebruik van het sanitair om te douchen maar vertrekken dan al snel richting de zee.

Het eerste gedeelte van vandaag gaat heerlijk over lange rechte wegen, echter als we in de buurt van Bergen komen worden we door de GPS de snelweg opgestuurd. Als snel veranderen we van gedachten over de bestemming en besluiten we toch even langs de abdij van Westvleteren te rijden. We zijn er al wel eens eerder geweest maar het vooruitzicht van een lekkere lunch bij In de Vrede met een Westvleteren biertje staat ons toch wel aan.

Op de parking is plek zat en we nemen dan ook snel plaats op het terras. We bestellen een Westvleteren en een bier bordje en genieten van het zonnetje. Meer hoeft het voor ons niet te zijn. Als we klaar zijn lopen we nog even door de winkel om wat biertjes mee te nemen en dan vertrekken we weer richting Westende aan de zee.

Zo’n 45 minuten later parkeren we op Camperpark Westende. Een mooi aangelegde camperplaats niet al te ver van het strand. Nadat we de camperplek hebben verkend en even lekker buiten in het zonnetje hebben gezeten is het tijd om richting de zee te gaan. We wandelen door Westende naar het strand. Stella is bijna niet meer te houden en rent heerlijk door de golven de zee in. Als ze is uitgeraasd is het tijd om naar de boulevard te gaan.

Helaas is het door Covid-19 ook hier wel wat rustiger als gewoonlijk. Veel is nog dicht maar we vinden toch een leuk strandtentje waar we heerlijk uit de wind wat kunnen drinken. Aan het eind van de middag gaan we toch weer op zoek naar een frituur. Na veel zoeken zien we toch iets waar ze friet verkopen, althans daar moet het voor door gaan. Toch een beetje teleurgesteld dat we nog geen echte Belse friet te hebben gehad wandelen we terug richting de cp.

Onderweg doen we nog wat boodschappen en als we bij onze mobilhome aankomen spelen we nog wat rummicub, Voor we het doorhebben is het alweer donker en duiken we ons bed in.