2021 | Dag 10. Nyksund

Maandag 30 augustus 2021.

Vanochtend is het genieten van heerlijke zee geluiden, Buiten is het nog droog. We zien twee zee arenden vlak voor ons boven de zee, een geweldig gezicht. Na het ontbijt besluiten we in te pakken en richting Nyksund te rijden.

Bij het vertrekken hebben Johan en Gwennie even de schrik van hun leven als de mobilhome begint te slippen op het gras. Gelukkig is het niet al te erg en komen ze zonder al te veel problemen weg. Zoals we gister al hadden opgemerkt blijkt de westkust veel mooier dan de oostkant. Zelfs met het slechte weer wat we vandaag hebben.

Rond de middag na een fantastische route komen we aan bij Nyksund. We hebben wat problemen met de parking app EasyPark maar niet veel later wandelen we het authentieke Noorse dorp binnen. 

Het lijkt wel uitgestorven. Waarschijnlijk door het slechte weer maar ook doordat het al einde seizoen is horen we later. We besluiten te gaan lunchen bij Holmvik Brygge. En zoals eigenlijk overal in Noorwegen mogen de hondjes niet mee, dus Johan en Robert brengen de hondjes eerst terug naar de camper.

Omdat het al einde seizoen is is de keuze beperkt, we bestellen wat fish and chips en lasagne. Na de lunch verlaten we Nyksund en vertrekken richting zuiden. De weersvoorspelling is nog steeds niet goed dus willen we wat sneller richting beneden.

Vanuit Melbu pakken we de ferry naar Fiskebøl. Als we de boot afrijden op Lofotense bodem veren we allemaal op. Wat een schoonheid. Het is maar een kleine 20 kilometer naar de camping maar we genieten met volle teugen van de natuur. 

Als we zijn geïnstalleerd op camping Sildpollnes Sjøcamp, word de was gedaan, eten we gezamenlijk binnen in een keuken van de camping en drinken we nog iets in de mobilhome. Helaas een slechte dag qua weer, maar we hebben het beste er van gemaakt.