2021 | Dag 11. Rondje Lofoten

Dinsdag 31 augustus 2021.

Als we wakker worden is het weer nog steeds niet al te best. Veel wind, regen afgewisseld met af en toe een zonnetje en regenbogen. Na het dagelijkse ochtendritueel vertrekken we richting ons eerste doel vandaag Henningsvær.

We zijn nog maar net vertrokken of we zien alweer die schitterende uitzichten zoals gister. Mooie watervallen langs de steile wanden van de fjorden. Als we de E10 afslaan richting Henningsvær word het alleen nog maar mooier. Langs het water zien we tientallen eilandjes liggen.

Eenmaal in het dorp is het even zoeken naar een parking. Eenmaal gevonden hebben sommige wat problemen met het betalen maar ook dat komt uiteindelijk ook goed. Bij het eerste de beste souvenirs winkeltje worden gelijk wat zaken gekocht. Dan wandelen we verder naar het veld van de plaatselijke voetbalvereniging waarschijnlijk een van de bijzonderste en bekendste voetbalplein van de wereld.

Jammer genoeg werkt het weer niet mee, de harde wind afgewisseld met regen weerhouden ons ervan om de drone op te laten om de iconische foto van het veld te maken. Toch is het bijzonder om hier even rond te kijken.

Daarna wandelen we nog wat rond, kopen wat brood voor de lunch en gaan dan terug naar de mobilhome. Onderweg komen we nog wel de noorse variant van manneke pis tegen, We laten Henningsvær achter ons en gaan op zoek naar een lunchplek. Helaas zijn de mooie plekjes zoals we gewend waren in Zweden dun gezaaid. Via Park4Night vinden we een plek, niks bijzonders, waar we lunchen.

 Na de lunch trekken we verder richting Reine, daar willen we overnachten om morgen de boot van Moskones naar Bødo te pakken. Het weer blijft nog slecht dus willen we wat meer naar het zuiden. Onderweg stoppen we eerst nog bij Haukland beach, een prachtig wit strand met een helder blauwe zee. Ondanks dat we gezandstraald worden door de harde wind is het bezoek toch de moeite waard. Als we verder trekken blijven de mooie landschappen onze aandacht trekken.

In Reine parkeren we aan de haven. Als we kijken naar de vertrektijden van de Ferry morgen komen we tot de ontdekking dat de boot van 07:00 al volgeboekt is. De volgende gaat pas om 19:00. We besluiten wat te eten en dan toch maar weer wat noordelijker te rijden. We willen morgenvroeg dan maar de boot pakken van Lodingen naar Bognes.

Na ruim een uur rijden word het toch al wat donkerder. We besluiten een plek te zoeken om te slapen. We vinden een parking langs de weg waar we parkeren. Online reserveren we de boot van 09:30 drinken nog iets en zetten de wekker om 06:00.